Boek: Atlas der Verbeelding

De Raad van Verbeelding werkt aan een eindproduct, de Atlas der Verbeelding, waarin tot de verbeelding sprekende radicale conceptuele benaderingen en onderzoek in samenhang vertaalt zijn in krachtige visuele en ruimtelijke uitspraken.

De Atlas der Verbeelding bestaat uit drie delen samengevoegd in één boek.

  1. Tekst routes: metafoor van een wandeling / reis. Korte krachtige hoofdstukken zijn de etappes van de reis. Van werkelijkheid naar verbeelding met columns die het vergrootglas leggen op een prikkelend/typisch thema. Samen zonder ego in het belang van een gezamenlijke nieuwe toekomst voor Meierijstad.
  2. Documentatie routes: fotografische trajecten. De verschillende identiteiten van Meierijstad, ondernemerschap, natuur, industrie, innovatie, etc, worden in beeld gebracht door middel van een fotografisch systeem waarbij meerdere trajecten/routes doorheen de ‘stad’ zijn afgelegd.
  3. Verbeelding artwork: superpositie. Door meerdere afbeeldingen te manipuleren, over elkaar heen te leggen en naast elkaar te plaatsen, creëren we tot de verbeelding sprekende betekenislagen en suggereren we een veelvoud aan mogelijke toekomstidealen.