Herna Verhagen

CEO PostNL

Herna Verhagen (1966) is sinds 2012 CEO van PostNL. Onder haar leiding veranderde PostNL van een postbedrijf in dé aanbieder van post- en e-commerce logistiek. PostNL wil de favoriete bezorger zijn door het iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken om pakketten en post te verzenden en te ontvangen. De focus ligt bij PostNL op kwaliteit voor klanten, het creëren van kansen voor de medewerkers en het toevoegen van waarde voor stakeholders door groei, digitalisering en duurzaamheidsinitiatieven.

In 2016 schreef Herna op uitnodiging van de Cyber Security Raad een rapport over de aanpak van cybersecurity in Nederland. In 2020 trad Herna toe tot een internationale adviesgroep van de NAVO; hun doel was een roadmap voor 2030 voor het militaire bondgenootschap te ontwikkelen.

Herna is geboren en getogen in St. Oedenrode, waar zij met haar ouders en zus een zeer gelukkige jeugd beleefde. Voor het werk trok Herna naar het westen van het land, maar keerde nog heel vaak terug naar Nijnsel om haar ouders, die een hoge leeftijd bereikten, te bezoeken en verzorgen.

Herna vindt het erg eervol samen met andere streekgenoten na te hebben mogen denken over de toekomst van Meierijstad.