Kees van Limpt - SP

Kees van Limpt is graag op zijn werkkamer. De plaats waar hij de stukken leest en zaken voorbereid. Een plek waar hij graag vertoeft.

Kees van Limpt woont in Veghel. Hij is gehuwd en vader van 3 kinderen en 3 bonuskinderen, zoals hij dat zelf noemt. Hij is sinds 2011 actief in de politiek voor de SP en zit sinds 2014 in de gemeenteraad, voorheen Veghel, nu Meierijstad. Kees meent dat je als mens medeverantwoordelijk bent voor de maatschappij en vindt het logisch dat je je daarvoor inzet. “Ik doe dat als raadslid omdat het een uitdaging is om mee te beslissen over wat er in jouw gemeente gebeurt.“

Solidariteit

“Voor mij is essentieel dat de mens uitgangspunt is van beleid. Maar helaas is meestal geld of prestige leidend. Solidariteit komt steeds meer onder druk te staan, terwijl dat toch de kern is van samen iets bereiken. Werken aan eerlijk delen en gelijkwaardigheid, vanuit mijn grote rechtvaardigheidsgevoel.”

Idealen

Op de vraag hoe Kees het ervaart om deel uit te maken van de gemeenteraad is hij duidelijk: “Met rangen en standen heb ik nooit iets gehad. Je doet je werk als raadslid vanuit bevlogenheid en idealisme. In de hoop iets te kunnen betekenen voor de mensen die voor jouw partij hebben gekozen. Bij het werk als raadslid is het belangrijk dat je de inhoud kent en die beoordeelt vanuit je standpunten, idealen en verkiezingsbeloften.”

Verschil

Kees hoopt het verschil te kunnen maken in het belang van degenen die niet mee kunnen doen in onze maatschappij. Ervoor zorgen dat die doelgroep krijgt wat ze nodig heeft. Daarnaast gaat hij voor meer sociale woningbouw. “Niet winst leidend laten zijn, maar de zorg voor voldoende woningen voor starters en mensen die aangewezen zijn op betaalbare huurwoningen. Het zou mij voldoening geven als we bereiken, dat we ook op lokaal niveau ons ervan bewust worden, dat solidariteit nodig is om de groeiende kloof tussen arm en rijk te dichten.“