Luc van den Tillaart - Lokaal Meierijstad

Luc van den Tillaart op het Hertog Janplein in Erp. “Dit is de centrale plek waar mensen elkaar ontmoeten. Er wordt hier veel georganiseerd voor jong en oud. Deze evenementen zijn belangrijk voor de leefbaarheid van kernen.”

Luc van den Tillaart uit Erp is sinds februari 2018 raadslid. Eerst namens Lijst Blanco, nu namens Lokaal Meierijstad. “Ik voel me betrokken bij de samenleving en vind veel onderwerpen interessant. Door het raadswerk kom je met veel verschillende onderwerpen in aanraking. Ook ontmoet je veel verschillende mensen en je komt op plekken waar je anders niet zou komen. Dat maakt het raadswerk heel afwisselend en leuk.”

Argumenten

Luc vindt het een eer om deel uit te maken van de gemeenteraad. “Maar het brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Je neemt beslissingen die van directe invloed kunnen zijn op veel mensen. Ik vind dat je altijd op zoek moet naar goede argumenten om je standpunt te kunnen verdedigen en het debat met andere partijen aan te kunnen gaan. Zo kom je tot de best mogelijke beslissing. Luc wil aanspreekbaar zijn voor inwoners van Meierijstad. “Als mensen met een vraag of onderwerp komen waar ik ze mee kan helpen dan wil ik dat ook doen. Ik kan dat bespreekbaar maken in de raad. Verder is je taak als raadslid natuurlijk dat je de kaders stelt en het college controleert.”

Bereikbaarheid

Het thema waarmee Luc het verschil wil maken is woningbouw voor jongeren. “Er moeten voldoende mogelijkheden zijn voor jongeren om in Meierijstad te kunnen blijven wonen. Dus betaalbare koop- en huurwoningen. Verder vind ik de bereikbaarheid van onze gemeente heel belangrijk. Als we aantrekkelijk willen zijn voor bedrijven en inwoners moeten we blijven investeren in onze bereikbaarheid.”
Op de vraag wanneer hij het als raadslid goed heeft gedaan antwoordt Luc: ”Als ik beslissingen heb genomen waar ik zelf achter sta en die ik kan uitleggen aan de inwoners. Maar uiteindelijk zijn het de inwoners die bij de volgende verkiezingen bepalen of je het als raadslid goed hebt gedaan.”