Rien Verhagen - CDA

Rien Verhagen bij het Hooibeemdenpad in Nijnsel. “Een prachtig uitzicht over de Dommel en de Dommelbeemden. Je kunt er ongestoord wandelen en genieten van de mooie natuur die Nijnsel rijk is.”

Rien Verhagen uit Nijnsel is getrouwd, vader van 3 kinderen en opa van 5 kleinkinderen. Namens het CDA kwam hij in 2010 in de gemeenteraad. Eerst in Sint-Oedenrode, nu in Meierijstad. Rien typeert zichzelf als een samenwerkende verbinder die openstaat voor kritische opmerkingen en deze meeneemt in de besluitvorming. Iemand die voor iedereen een luisterend oor heeft.

Motto

Over de start van zijn politieke loopbaan zegt Rien: “’Raad zoekt leden’, stond er in een brief die op mijn deurmat viel. Mijn interesse werd gewekt en besloot naar de inloopavond te gaan om me verder te oriënteren. Het sprak me erg aan en zag hierin een nieuwe uitdaging. Ik ervaar het als een voorrecht om deel uit te mogen maken van de gemeenteraad. Om samen met de fractie van het CDA de juiste keuzes te maken in het belang van de inwoners van Meierijstad. ‘Samen sterk’ is mijn motto. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.”

Mijlpalen van Meierijstad

Op de vraag op welk thema hij deze raadsperiode het verschil wil maken zegt hij: “Als coalitiepartij hoop ik dat we de Mijlpalen van Meierijstad waar kunnen maken. Leefbaarheid is van essentieel belang voor de kleine kernen waarbij verenigingen een belangrijk plaats innemen. Daar maak ik mij sterk voor. Ik wil een luisterend oor zijn voor de burger en ideeën en suggesties meenemen in de besluitvorming.”

Tot slot

Rien kijkt tevreden terug naar het afgelopen jaar. “Er heerst een goede sfeer in de raad en er is door de inspanning van iedereen veel bereikt.” Tenslotte heeft hij nog een tip voor politiek geïnteresseerde burgers. “Neem gerust eens deel aan een beeldvormende avond waarbij iedereen de mogelijkheid heeft om gewoon te komen luisteren of vragen te stellen.”