Energietoeslag minima

Energietoeslag voor inwoners uit Meierijstad, Bernheze en Boekel.

De prijzen van energie zijn de afgelopen tijd hard gestegen. Voor inwoners met een laag inkomen is er daarom in 2022 extra geld om de energiekosten te betalen. Dat is de eenmalige energietoeslag. Deze toeslag was € 800,-. Begin juli 2022 is bekend geworden dat de eenmalige energietoeslag verhoogd wordt naar € 1300,-. Het is op dit moment niet meer mogelijk om de energietoeslag voor 2022 aan te vragen.

Meierijstad voert de energietoeslag ook uit voor inwoners van Bernheze en Boekel.

Eind februari €500,- extra

Gemeenten mogen van het kabinet €500,- extra energietoeslag overmaken aan inwoners die in 2022 energietoeslag kregen. Gemeente Meierijstad gaat dit doen. Heeft u in energietoeslag gekregen? Dan maken wij de €500,- automatisch naar u over voor 1 maart 2023. U hoeft niets te doen. Heeft u energietoeslag 2022 aangevraagd, maar nog geen reactie gehad? Ook dan hoeft u niets te doen. Als u de energietoeslag 2022 krijgt, krijgt u ook automatisch de €500,-. 

Energietoeslag 2023

Er komt in 2023 weer een nieuwe energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen. Die kunt u nog niet aanvragen. De Rijksoverheid verwacht deze wet in juni 2023 in te voeren. Zodra er meer bekend is, leest u dit op deze pagina. 

Meer informatie

Heeft u geldzorgen? Vraag nu al hulp. Of neem contact op met onze medewerkers via schuldhulp@meierijstad.nl

Wethouder Menno Roozendaal: “Deze tegemoetkoming zal niet kunnen voorkomen dat er door de sterk gestegen energierekening toch inwoners in de financiële problemen komen. Voor deze mensen bieden we aan een gratis adviesgesprek te voeren met één van de medewerkers. Wij willen maatwerk leveren in individuele gevallen en bij twijfel nodigen wij u uit om in gesprek te gaan.” Mieke Bosch als armoedeambassadeur benadrukt dat mensen juist niet te lang moeten wachten om vrijblijvend advies te vragen. “Samen kunnen we kijken naar de mogelijkheden.”