Gezondheid en testen

Wat u zelf kunt doen tegen besmetting met corona en testen.

Neem telefonisch contact op met uw huisarts, of met de GGD Hart voor Brabant. U kunt ook bellen met het landelijke telefoonnummer 0800 1351. Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar 00312 0205 1351.

Wat kunt u zelf doen

  • Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen.
  • Voor iedereen geldt: Blijf zoveel mogelijk thuis. Als een gezinslid verkoudheidsklachten heeft EN koorts, dan geldt dat het hele gezin binnen moeten blijven.
  • Mensen in heel Nederland worden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
  • Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten hebt én koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever.

Testen

Informatie van de Rijksoverheid over testen en apps

Waar zijn er teststraten in Brabant?

In Brabant heeft de GGD teststraten ingericht in Breda (NAC-stadion), ’s-Hertogenbosch (voormalige gemeentewerf Kruisstraat), Eindhoven (Witte Dame) en Uden (Zadelmakerstraat).

Komen er nu besmette mensen in mijn straat?

Nee. Zorgprofessionals die getest moeten worden komen met eigen vervoer naar de teststraat. De teststraat werkt als een drive-in. Zorgprofessionals die getest worden, leggen in hun auto een rijroute af. Het testen zelf gebeurt vanuit de eigen auto in de loods.

Wat gebeurt er achter de zwarte schermen?

Daar vindt het testen plaats. Het testen zelf gebeurd vanuit de eigen auto in de loods. De schermen staan er om het zicht op het testen te ontnemen.

Klopt het dat Vivent een eigen teststraat heeft in Rosmalen?

Ja dit klopt. Vivent en BrabantZorg zijn voor eigen personeel een teststraat begonnen op het complex van voetbalvereniging OJC in Rosmalen. Zorginstellingen mogen zelf hun medewerkers testen en kunnen dit zelf organiseren.

Filmpjes