Voor vrijwilligers

Bij alle groepen zijn nieuwe vrijwilligers welkom. Wilt u meer informatie over een vrijwilligersgroep? Loop even tijdens kantooruren binnen of neem even contact met ons op.

Klussen, tuin- en dierenverzorging

Elke dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 09.30 - 11.30 uur zijn vrijwilligers actief bij de dieren of in de tuin. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Dieren verzorgen, klussen, hokken repareren, de kruiden bijhouden en oogsten. Kom erbij - doe mee!

Kruiden oogsten

We oogsten kruiden en planten in het wild wanneer ze klaar zijn om gedroogd te worden. Van gedroogde kruiden worden theezakjes gevuld. Ook de bessen en andere vruchten oogsten we om iets lekkers te maken. 

Dierenverzorging

De vrijwilligers groep voor de dierenverzorging heeft een groeiende aantal vrijwilligers, zowel jeugd als volwassenen. Zij komen één keer in de maand op een zaterdag tussen 10.00-12.00 uur bijeen. Zij richten zich op dierenverzorging en dierenwelzijn. Vrijwilligers uit deze groep verzorgen met wisseldienst de dieren in de weekenden. Zij organiseren extra openingstijden voor mensen uit de buurt of voor groepen. Meld je aan of kom langs op de natuurtuin – helpende handen bij de dieren zijn altijd welkom!

Bunderbrigadiers en woensdagmiddagvrijwilligers

De jongste vrijwilligers van de natuurtuin komen elke woensdag van 14.00 - 16.00 uur. Zij zorgen dat de bezoekers netjes omgaan met de dieren, helpen met koken en begroeten bezoekers. Op de woensdagmiddag zijn ook volwassenen actief met de kinderactiviteiten. Zo hebben wij kookvrijwilligers, activiteitbegeleiders en een natuurtuin kunstenares die samen een mooi programma aanbieden voor de kinderen.

Wolgroep

De vrijwilligers van de wolgroep komen ongeveer 1- 2 keer per maand bijeen op een donderdag tussen 9.00-12.00 uur. Wol van de schapen van de dierenparken in Veghel wordt gewassen, gekaard en tot diverse producten gevilt of gesponnen. Verven met natuurlijke verfstoffen zoals brandnetel of bloemen. Tijdens het oogstfeest op 29 september verzorgen de deelnemers demonstraties spinnen en werken met wol. Gezellig, creatief, ambachtelijk, dat is een ochtend bij de wolgroep.

De natuurtuin bij u op bezoek

Een groep dierenverzorgers die op bezoek gaat met dieren bij mensen die niet bij de natuurtuin kunnen komen. Groepen van een verzorgingshuis, mindervaliden of mensen zonder vervoer, bijvoorbeeld. Het is een groep met hart voor dieren en mensen!