Zakenpaspoort

Reist u veel en heeft u meer ruimte in uw paspoort nodig voor douanestempels en/of visa? Dan kunt u op afspraak een zakenpaspoort aanvragen. Dit paspoort bevat meer bladzijden dan een gewoon paspoort. U kunt het zakenpaspoort na 5 werkdagen afhalen bij de gemeente. Hebt u een spoedaanvraag gedaan? Dan kunt u het al eerder afhalen. 

Afspraak maken

Maak eerst een afspraak voor het aanvragen van uw zakenpaspoort. Na 5 werkdagen kunt u het document ophalen.

Afspraak maken aanvragen zakenpaspoort

De baliemedewerker maakt bij het aanvragen van uw zakenpaspoort meteen een afspraak voor het ophalen van het document. Uiteraard mag u dit ook zelf inplannen.

Afspraak maken ophalen zakenpaspoort

Meenemen
  • Alle identiteitsbewijzen en paspoorten die in uw bezit zijn. Ook als ze zijn verlopen
  • Een pasfoto. Let op de eisen.
  • Pinpas (alleen in het dienstverleningscentrum in Veghel kunt u ook nog met contant geld betalen)
Kosten

U betaalt de kosten van een zakenpaspoort bij de aanvraag.

In Schijndel en Sint-Oedenrode kunt u alleen met uw pinpas betalen.

Prijs in 2022:

  • Zakenpaspoort: € 75,80
  • Zakenpaspoort met spoed: € 127,40
Spoedaanvraag

Hebt u uw zakenpaspoort snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. U kunt het zakenpaspoort meestal de volgende werkdag afhalen. Een spoedaanvraag kunt u alleen in het gemeentehuis van Meierijstad in Veghel doen.

Als u uw eerder afgegeven zakenpaspoort kwijt bent, duurt de spoedaanvraag langer. De nevenvestigingen zijn beperkt geopend. 

Kwijt of gestoken

Is uw zakenpaspoort kwijt of gestolen? Als inwoner van Meierijstad maakt u een afspraak. Aan de balie vult u een verklaring van vermissing in. Daarna kunt u direct uw nieuwe zakenpaspoort aanvragen. U hoeft geen aangifte bij de politie te doen. Vindt u alsnog uw paspoort? Lever het in bij de gemeente, dit paspoort is namelijk niet meer geldig.

Tip

Veilige kopie

Pas op voor identiteitsfraude. Hierbij maken criminelen misbruik van valse of gestolen identiteitsgegevens. Met de KopieID app maakt u met uw smartphone een veilige kopie van uw identiteitskaart, paspoort of rijbewijs. Hebt u geen KopieID app? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid hoe u identiteitsfraude kunt herkennen en voorkomen.