Harry Kobus

De trouwdag is voor een bruidspaar de mooiste dag van hun leven en daar speelt het burgerlijk huwelijk een steeds belangrijkere rol in.

Harry KobusMijn naam is Harry Kobus en een aantal jaren geleden heb ik mijn 20 jarig jubileum als buitengewoon ambtenaar der burgerlijke stand in de gemeente Veghel gevierd. In de afgelopen jaren heb ik ruim 400 huwelijken mogen voltrekken en telkens is het voor mij weer een uitdaging om het bruidspaar te verrassen met een toespraak die zeer persoonlijk is, waarin het serieuze element niet mag ontbreken, maar zeer zeker humor moet bevatten.

De trouwdag is voor een bruidspaar de mooiste dag van hun leven en daar speelt het burgerlijk huwelijk een steeds belangrijkere rol in. Om een persoonlijke toespraak te kunnen schrijven nodig ik het bruidspaar uit zodat we elkaar kunnen leren kennen. De praktijk leert dat ik altijd veel meer vragen voor het bruidspaar heb, dan het bruidspaar voor mij. Met de verkregen informatie ga ik dan aan de slag en tot nu toe is het mij nog altijd gelukt om een toespraak te schrijven die persoonlijk is, serieuze accenten heeft, maar waarbij zeker ook gelachen kan worden. En daardoor ben ik in staat om als trouwambtenaar een bijzondere start te geven aan een bijzondere dag. Op zaterdag ben ik beperkt beschikbaar.