Zelf aan de slag met verkeersveiligheid

De gemeente kan u helpen als u met de buurt actie wilt nemen tegen bijvoorbeeld te hard rijden

De gemeente krijgt veel klachten over het gedrag van weggebruikers in woonbuurten. Vaak gaat het dan om te hard rijden in een 30-km straat. Wil je zelf in je buurt actie ondernemen? Dan kunnen wij je met een aantal mogelijkheden ondersteunen:

  • Vraag een snelheidsmeter (DSI = Dynamische Snelheid Indicator) aan. Deze DSI geeft een indicatie van de gereden snelheid aan de voorbijkomende automobilisten en attendeert automobilisten dus op gepast en ongepast gedrag. De snelheidsmeter blijft 4 weken hangen.
  • Maak bij Veilig Verkeer Nederland een melding van een onveilige verkeerssituatie in jouw buurt en kom samen met buurtgenoten in actie om de veiligheid te verbeteren. VVN heeft diverse buurtacties ontwikkeld. Daarmee kun je zelf iets doen aan de verkeersveiligheid in jouw buurt. Denk bijvoorbeeld aan een remwegdemonstratie of een actie met 30 km/uur kliko-stickers. De acties zijn ontwikkeld om het (eigen) gedrag inzichtelijk te maken en de bewustwording te vergroten. Op de website van het VVN participatiepunt kun je melding maken van een onveilige verkeerssituatie. Ook vind je daar meer informatie over de acties waarmee VVN jou en jouw buurt kan ondersteunen.
  • Heb je zelf een idee om een verkeersonveilige situatie aan te pakken? Werk dit dan samen met je buurtgenoten uit, zodat we weten dat er ook draagvlak voor is.

Wil je in actie komen, een snelheidsmeter aanvragen of heb je zelf een idee om de verkeersveiligheid in jouw buurt te verbeteren? Maak dan een melding in de BuitenBeter app of via de website.