Vervoer voor mij: vervoersmogelijkheden voor inwoners op één plek

Lancering website Vervoer Voor Mij voor inwoners Meierijstad

Gemeente Meierijstad vindt het belangrijk dat inwoners deel kunnen nemen aan activiteiten buiten de deur, zodat zij actief kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten. Of het nu gaat om boodschappen doen, doktersbezoeken, of gewoon voor leuke activiteiten en ontspanning. De nieuwe website www.Vervoervoormij.nl biedt uitgebreide informatie van vervoersmogelijkheden voor 56 Brabantse gemeenten, inclusief die van Meierijstad.

Wethouder Compagne benadrukt: "Dit initiatief vergroot de wereld van de inwoners, bevordert sociale contacten en helpt eenzaamheid onder ouderen te verminderen. Op de site staan bijvoorbeeld de Eropuit-bus in Sint-Oedenrode en Schijndel, de SAMEN-UITbus in Veghel en de dorpsauto in Boerdonk. Daarnaast worden reguliere vervoersmogelijkheden zoals het openbaar vervoer, de buurtbus en de Regiotaxi vermeld”. 

De website richt zich vooral op mensen die zelf niet (meer) in hun vervoer kunnen voorzien. Voor veel mensen wordt autorijden en fietsen op een bepaalde leeftijd niet mogelijk. De komende jaren zal het aantal mensen in deze situatie sterk toenemen. Op www.vervoervoormij.nl/meierijstad kunnen naast inwoners, ook zorg- en welzijnsprofessionals, vrijwilligers en mantelzorgers actuele informatie vinden over (vrijwilligers)vervoer in de gemeente. Dit platform wil de bekendheid vervoersmogelijkheden vergroten, eenzaamheid verminderen en zelfredzaamheid vergroten. 

Vervoer Voor Mij is een initiatief van Stichting Vervoer voor Elkaar en bureau Buitenlijn.

Johan Elsinga van Vervoer Voor Elkaar: “Mobiliteit mag geen beperking zijn voor mensen om eropuit te gaan. Vaak is er veel mogelijk binnen gemeenten rondom mobiliteit, alleen weten inwoners de informatie niet goed te vinden. Met Vervoer Voor Mij willen we hier een oplossing voor bieden, zodat mobiliteit voor iedereen bereikbaar is en blijft.”