Kees van Rooij: Beste inwoners van Meierijstad

Nu we weer te maken krijgen met nieuwe Coronamaatregelen voelt het misschien weer een beetje als terug naar af. Een moeilijke periode die aan de andere kant ook de mooie kanten in mensen naar boven brengt. Mooie kanten, zoals onze veerkracht in Meierijstad, de saamhorigheid en de zorg voor elkaar. Hier in Meierijstad beschikken we over de Kracht van Samen:

  • Een kracht die inwoners helpt zich goed aan de maatregelen te houden, omdat we weten waar we het voor doen…
  • Een kracht die ervoor zorgt dat we, ondanks dat het nu al twee jaar duurt, naar elkaar om blijven kijken en zorgen voor elkaar…
  • Een kracht die ondernemers helpt niet de moed te verliezen en te zoeken naar andere creatieve manieren…

Ik denk vaak aan onze jeugd, jonge mensen die, samen met leeftijdgenoten, van een onbezorgde tijd zouden moeten kunnen genieten. Twee jaar op een jong leven is veel. Voor ons allemaal geldt dat we elkaar minder kunnen zien, wat zorgt voor eenzaamheid bij sommige mensen. En onze ondernemers moeten opnieuw schakelen. En bovenal denk ik aan alle kanjers in de zorg, die er steeds opnieuw flink de schouders onder moeten zetten, diep respect!

Ik zou tegen iedereen willen zeggen: houd vol! En zorg een beetje voor elkaar. Voor nu kan dat zelfs in de vorm van een gedicht. Want de Sint is weer in het land. Klim in de pen en maak een lief gedicht voor de persoon die dat verdient. Stop het in de brievenbus of stuur het digitaal. Gewoon een mooi gebaar, bemoediging of compliment.

Hier in Meierijstad gaan we er weer voor
We doen het samen en we weten ook waarvoor
Zorg voor elkaar en houd moed lieve mensen
Dat is wat ik voor een ieder zou wensen.

Kees van Rooij,
Burgemeester Meierijstad