Nieuwe website gemeente Meierijstad

Donderdag 4 november gaat de vernieuwde website van gemeente Meierijstad live. Hiermee zet de gemeente een belangrijke stap in de verbetering van de digitale dienstverlening. De nieuwe website is overzichtelijker en gebruikersvriendelijker. De informatie is beter gestructureerd en goed vindbaar. Andere verbeterpunten waar de bezoeker direct gemak van zal hebben: beter (voor)leesbaar, een ‘Google-achtige’ zoekbalk en natuurlijk geschikt voor telefoon en tablet.  

Toename mobiele bezoekers 

Ruim de helft van de bezoekers bekijkt de website alleen via een smartphone. De nieuwe website is hierop ingericht. De teksten zijn bijvoorbeeld compacter waardoor de bezoeker minder hoeft te scrollen. We plaatsen geen digitale documenten die moeilijk leesbaar zijn op mobiel. Verder zijn alle telefoonnummers aanklikbaar voor een makkelijker contact met het Klant Contact Centrum van de gemeente. 

Meest gezochte onderwerpen 

Aan de vernieuwing van de website ging uitgebreid onderzoek vooraf. De gemeente wil dat bezoekers zo snel mogelijk kunnen doen waarvoor ze naar de website komen. Een nieuw rijbewijs aanvragen of een verhuizing doorgeven. Of opzoeken wanneer het afval wordt opgehaald. Daarom is de nieuwe website ingericht volgens het ‘toptaken-principe’, waarbij de meest gezochte onderwerpen van het moment, snel te vinden zijn. 

Toegankelijkheid 

We willen graag dat onze website toegankelijk is voor alle gebruikers: jong of oud, vitaal of met een beperking, hoog of laag opgeleid, digitaal vaardig of minder digitaal vaardig. Van bijna alle producten en diensten is de tekst vereenvoudigd, zodat deze voor iedere bezoeker makkelijk leesbaar is. Ook mensen met een beperking kunnen uitstekend navigeren op deze nieuwe site.  

Extra toegankelijkheidsonderzoek 

In januari 2022 wordt een onderzoek uitgevoerd door een onafhankelijke externe partij. De website wordt gecontroleerd op alle punten waaraan een toegankelijke overheidswebsite moet voldoen. Met de uitkomsten van die test gaat de gemeente verder aan de slag.  

Reageren 

We nodigen inwoners uit om het vooral te laten weten als er iets ontbreekt of anders zou moeten zijn. Alle informatie is gecontroleerd, maar toch kan het zijn dat niet alles 100% correct of volledig is. Opmerkingen en suggesties zijn van harte welkom via de button rechts op de website (“uw reactie”) of via webmaster@meierijstad.nl.