G.H.W. (Gerard) Lijftogt (1948) - Schijndel

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Beknopte staat van dienst 

  • 1988-1999: Lid van bestuur van stichting Pastoor van Erp, destijds het bevoegd gezag van de basisscholen in Schijndel en van de school voor speciaal onderwijs. Decorandus heeft zich volop ingezet voor het gemeentelijk plan Huisvesting 2000.
  • 1992-1998: Penningmeester en financieel adviseur van de bouwcommissie voor hockeyvereniging SMHC De Hopbel in Schijndel. Decorandus nam mede het initiatief voor de realisatie van het hockeycomplex met 3 kunstgrasvelden aan het Zuideinderpark in Schijndel.
  • 2003-heden: Mentor aspirant-leden bij golfclub Bois-le-Duc. Daarnaast was decorandus coördinator van de Nobra-golfcompetitie en heeft het team hiervoor mede opgericht. Decorandus organiseert de Pettelaar-NoBra-dag en introduceerde daarbij de Pettelaar-NoBra-bokaal.
  • 2008-2018: Bestuurslid van ’t Spectrum in Schijndel. Decorandus was met name betrokken bij horeca-aangelegenheden en bij personeelszaken. Een ander punt was zijn sterke betrokkenheid bij de ontwikkeling van het tot stand komen van de podiumaccommodatie in ’t Spectrum.
  • 2019-heden: Teamlid van commissie Geld en Zo en Budgetmaatjes. Decorandus zet zich vrijwillig in voor het spreekuur van het Project Geld & Zo in Schijndel, een project van stichting Welzijn de Meierij. Hij draait samen met andere vrijwilligers het spreekuur Geld & Zo.