J.T.M. (Jan) Peters (1949) - Veghel

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Beknopte staat van dienst 

  • 1965-heden: zeer actief vrijwilliger bij Stichting Toneelactiviteiten Uden / Theater Naat Piek. Decorandus is een van de oprichters van Naat Piek en vanaf het begin een van de vaste krachten van het theater. Hij schrijft toneelstukken, regisseert deze, bouwt decors, verricht onderhoudsklussen, helpt mee bij verbouwingen, nam deel aan de leescommissie en was 25 jaar lang de grote kartrekker van de jaarlijkse Sinterklaasproductie. Ook verricht hij bardiensten na de voorstellingen en was hij jarenlang lid van het bestuur.
  • 1985-2010: regie-assistent en later regisseur bij de Veghelse Opera.
  • 1986-2018: vrijwilliger bij Carnavalsvereniging De Kuussegatters. Decorandus was regisseur van de optredens van de OPA’s, betrokken bij boerenbruiloften en stond zelf tijdens hofzittingen op het podium om het publiek te vermaken.
  • 2003-2020: Medeoprichter, adviseur, regisseur en tonpraoter bij Tonpraoters Akkademie Dunne Klets.
  • 2015-heden: bestuurslid Werkgroep Dodenherdenking Veghel. Binnen de werkgroep vervult decorandus de rol van regisseur van de voorstelling die de werkgroep voorafgaand aan de herdenking organiseert.
  • 2016-heden: Logistiek vrijwilliger Veghel HartSave. Hierin is decorandus verantwoordelijk voor het plaatsen van nieuwe AED's, het aangeven waar panoramaborden geplaatst moeten worden, het uitvoeren van drie periodieke inspecties per jaar en het verrichten van klein onderhoud. Ook zorgt hij ervoor dat AED's die gebruikt zijn na een inzet weer operationeel worden gemaakt.