Susan Smits van Plastic Recycling Company ontvangt waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad

Op 21 april werd voor de vierde keer de waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad uitgereikt. Susan Smits van Plastic Recycling Company (PRC) uit Schijndel ontving de prijs uit handen van wethouder Menno Roozendaal. Gemeente Meierijstad vindt het belangrijk dat elke inwoner, ongeacht beperking, afkomst, geaardheid of religie mee kan doen. Organisaties, verenigingen, burgers of ondernemers die zich inzetten zodat inwoners mee kunnen doen, willen we graag op een bijzondere manier in het zonnetje zetten. Hiervoor is de waarderingsprijs in het leven geroepen. 

Over de prijswinnaar

De prijs wordt voor de vierde keer uitgereikt aan Susan Smits (hoofd personeelsbeleid bij Plastic Recycling Company. Samen met haar man Dennis Jorissen zijn ze eigenaar van het bedrijf. PRC verwerkt oude harde kunststoffen tot nieuw maalgoed. Van deze circulaire grondstof worden nieuwe producten gemaakt zoals auto-onderdelen, tuinmeubelen, stofzuigers en kratten. Het bedrijf heeft verschillende medewerkers in dienst uit verschillende landen over de wereld. Als je een andere taal spreekt is dat geen obstakel. Op deze diversiteit zijn ze trots als bedrijf. Susan straalt positiviteit uit en brengt dit ook over op het personeel. Het motto van Susan is dat iedereen een (tweede) kans verdiend. Ook richten zij zich op de doorgroei mogelijkheden voor iedereen in het werk. En zijn er vragen? De deur van haar kantoor (beter bekend als de ‘woonkamer’) staat altijd en voor iedereen open. Het sociale karakter van het bedrijf blijkt ook uit de hulp die zij hun medewerkers bieden. Zo was er een medewerker die te ver weg woonde. Hij kreeg een elektrische fiets aangeboden en was nu minder reistijd kwijt. Of medewerkers worden ondersteund bij brieven die zij van andere instanties krijgen en niet goed begrijpen. Medewerkers die van de WSD naar PRC komen, doen werkzaamheden die volledig afgestemd zijn op het eigen kunnen.PRC was ook genomineerd voor de AANtWERK Award voor meest inclusieve ondernemer van Noordoost-Brabant en zaten bij de laatste drie finalisten.

De prijs

Wethouder Menno Roozendaal: “Iedereen moet mee kunnen doen, dat vinden we als gemeente Meierijstad belangrijk. Daarom is de waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad in het leven geroepen. Met de uitreiking van de prijs spreken we waardering uit voor de inzet van die persoon of organisatie die de prijs wint. We zetten hen in het zonnetje omdat ze iets moois doen, waardoor inwoners ongeacht beperking, afkomst, geaardheid of religie mee kunnen doen.” De prijs is gemaakt door kunstenaar Marlies Crooijmans. Bij de totstandkoming van het kunstwerk heeft ze verschillende organisaties uit Meierijstad benadert om een creatieve bijdrage te leveren. Het heeft geresulteerd in een prachtige prijs, voor en door inwoners van Meierijstad. Voordragen De waarderingsprijs wordt uitgereikt aan een organisatie, vereniging, individu of ondernemer die iets goeds doet voor onze inwoners zodat iedereen in Meierijstad mee kan doen. Iemand voordragen voor de prijs kan nog steeds via meedoen@meierijstad.nl.