Kenniscentrum Kind en Scheiding van start met lezing Stine Jensen

Het Kenniscentrum Kind en Scheiding, een platform dat hulp biedt aan iedereen met vragen over scheiden, is gestart. Het KKS is op initiatief van de gemeente Meierijstad ontwikkeld, samen met het Centrum Jeugd en Gezin. Er wordt niet alleen ingezet op preventie: het KKS wil alle betrokken partijen ook met elkaar verbinden. Daarnaast is het zaak om ouders die hun partnerrelatie willen beëindigen in de breedst mogelijke zin bij te staan. Menno Roozendaal, wethouder Jeugd, pleit er met name voor de begeleiding van kinderen in een scheiding te verbeteren en eventuele schade te voorkomen. 

Om de start van het Kenniscentrum Kind en Scheiding te vieren organiseert de gemeente Meierijstad samen met de Bibliotheken Meierijstad een informatieve avond met ervaringsdeskundige Stine Jensen. Op uitnodiging van Menno Roozendaal komt deze filosoof en auteur op woensdagavond 2 maart voor een lezing naar Veghel. Natuurlijk is er ook ruimte voor het publiek om vragen te stellen over het thema Kind en Scheiding.

Stine Jensen

Stine Jensen werd in Denemarken geboren en groeide op in Nederland. Ze studeerde literatuurwetenschap en filosofie en promoveerde op het spraakmakende onderzoek Waarom vrouwen van apen houden. In de loop der jaren schreef ze over uiteenlopende onderwerpen waaronder mannelijk- en vrouwelijkheid, liegen, de liefde tussen Turken en Europeanen, opvoeden, emoties en over identiteit. Haar kinderboek Lieve Stine, weet jij het? werd bekroond met de zilveren griffel. Voor HUMAN maakte ze het filosofieprogramma Dus ik ben en Stine boekt Sterren. In de reisserie Licht op het Noorden, dat met de Gender Equality Award werd bekroond, staat Scandinavië centraal. Verder is deze duizendpoot ook ervaringsdeskundige op het gebied van scheiden. Ze maakte hierover een grappige en informatieve podcastserie Scheiden met Stine - als je uit elkaar gaat.

Lezing

Op woensdag 2 maart 2022 komt Stine naar de Bibliotheek in Veghel. De deuren gaan open om 19.30 uur. Menno Roozendaal opent de avond stipt om 20.00 uur. Kaarten kosten€ 5,-. Je kunt ze online bestellen via de website van de NOBB. Natuurlijk zijn de tickets ook verkrijgbaar bij alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. De Bibliotheek houdt zich aan de geldende corona-maatregelen.