Meierijstad en BrabantSport maken sportdromen mensen met beperking waar

Iedereen die wil sporten, moet ook kunnen sporten. Mensen met een beperking of aandoening ervaren vaak nog drempels bij het vinden van passend sportaanbod. Regelmatig hebben zij een sportdroom, maar vinden het lastig om die te realiseren. Om hen te helpen dit te doorbreken,schrijft Uniek Sporten gemeente Meierijstad nu de wedstrijd Sportdromen uit. Met financiële steun van het BrabantSport Fonds kan de sportdroom van 28 mensen uit Noord-Brabant verwezenlijkt worden.

Sportdroom winnen

Iedereen met een beperking of aandoening, die iets wil bereiken op het gebied van sporten of bewegen en daarbij drempels ervaart, kan zijn of haar droom insturen. Mensen mogen ook een sportdroom voor iemand anders insturen. In totaal kunnen, in de totale sportregio waar gemeente Meierijstad toe behoort, vier sportdromen waar worden gemaakt.

Insturen t/m 20 maart

Meedoen kan door het formulier in te vullen op de website www.unieksportenbrabant.nl/sportdromen. Dit kan tot en met zondag 20 maart 2022. Op de website zijn ook de spelregels te vinden. Het kiezen van de winnende sportdromen gebeurt door een jury. Wethouder sport, Coby van der Pas is hier vanuit gemeente Meierijstad bij aangesloten.

Wethouder Coby van der Pas: “We willen sporten en bewegen voor iedereen mogelijk maken, ook als dit extra inspanning vraagt. Een goed voorbeeld hiervan is het recent gerealiseerde Uniek sportcentrum in onze gemeente, samen met PSV Foundation. In samenwerking met Brabantsport bieden we met Sportdromen unieke sporters een extra mogelijkheid hun sportdroom te verwezenlijken.”

Blijven sporten en bewegen

De winnaars kunnen gedurende 1 jaar aan de slag met hun droom. Na dit jaar kijkt de beweegcoach Uniek Sporten mee hoe hij of zij het sporten en bewegen kan continueren. Ook worden alle andere inzenders van een sportdroom op weg geholpen worden in het vinden van
passend sport- en beweegaanbod. De beweegcoach van Uniek Sporten kan tijdens een begeleidingstraject meedenken over de (financiële) mogelijkheden.
Karen, beweegcoach en Wesselinde beweeg- en leefstijlcoach houden zich onder andere bezig met initiatieven op het gebied van aangepast sporten in Meierijstad. Uniek Sporten ondersteunt mensen met een beperking of aandoening gratis bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. “Het is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend om te sporten en bewegen. Met het project Sportdromen willen we dat doorbreken en laten zien dat iedereen kan bewegen. Door bijvoorbeeld te gaan fietsen, hardlopen of fitnessen met begeleiding, of door aan te sluiten bij rolstoeltennis, G-voetbal of sporten met een prothese. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. We zijn heel benieuwd naar de sportdromen van mensen in onze regio!”