Eerste vluchtelingen gearriveerd in wijk de Hoevenbraak Schijndel

De woningen zijn klaar voor de vluchtelingen uit Oekraïne

Afgelopen week hebben de gemeente Meierijstad en Woonmeij in hoog tempo 16 woningen geschikt gemaakt voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Het zijn 16 woningen aan de Eikenstraat, Hertog Jan 2 laan, Lindenstraat en Wilgenstraat in Schijndel. In totaal kunnen circa 80 personen in de wijk De Hoevenbraak tijdelijk gehuisvest worden. De woningen zijn ingericht en de eerste bewoners arriveren binnenkort.

Aandacht voor het welzijn

Mark Wonders, directeur Woonmeij: ‘Vele handen maken licht werk, dat hebben we de afgelopen weken zeker waargemaakt. Een flink aantal medewerkers van Woonmeij en zelfs een aantal van hun partners, hebben met enkele vrijwilligers in hun vrije tijd hard gewerkt om de woningen bewoonbaar te maken. Een topprestatie, waar ik trots op ben.’ Burgemeester Kees van Rooij: “Eens temeer blijkt weer dat de betrokkenheid van onze samenwerkingspartners en onze inwoners groot is en dat samen in korte tijd veel bereikt is. De inzet van Woonmeij, donaties van bedrijven én een grote groep betrokkenen daaromheen is hartverwarmend.”

Meldpunt hulp

Naast het bieden van dit onderdak wordt ook gekeken welke volgende stappen nodig zijn, zoals ondersteuning op het gebied van welzijn, bijvoorbeeld kinderopvang, het aanbieden van traumaverwerking, onderwijs, en allerlei andere ondersteuning. Coöperatie Sociaal Werk Meierijstad
Cherdine van Zutphen: “Veel inwoners willen hun tijd en aandacht geven om mensen uit Oekraïne te helpen. Vrijwilligers kunnen zich melden bij ons als coöperatie, zodat wij de coördinatie op ons kunnen nemen. Wij zijn ontzettend blij door het overweldigende aanbod.”

Vragen?

Neem contact op met de Coöperatie Sociaal Werk Meierijstad als je vragen hebt over:

  • Vrijwilligerswerk: er zijn veel vrijwilligers nodig. We kijken graag met jou wat de mogelijkheden zijn.
  • Het doneren van spullen of het organiseren van (inzamelings-)acties. Wij koppelen je aan een contactpersoon. Zo komt alles goed terecht.

Voor Veghel neem contact op met:
ONS welzijn, tel. 088 374 25 25 en e-mail: info@ons-welzijn.nl

Voor Schijndel en Sint-Oedenrode neem contact op met:
Welzijn De Meierij, tel. 073 544 14 00 en e-mail: info@welzijndemeierij.nl