Vluchtelingen uit Oekraïne worden opgevangen in Schijndel

Afgelopen week hebben de gemeente Meierijstad en Woonmeij in hoog tempo 16 woningen beschikbaar gesteld voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Het zijn 16 woningen aan de Eikenstraat, Hertog Jan 2 laan, Lindenstraat en Wilgenstraat in Schijndel. De woningen worden vanaf vrijdag 25 maart geschikt gemaakt en ingericht, zodat ze op 1 april in gebruik kunnen worden genomen. De eerste zorg is erop gericht hen nu de rust te gunnen van een veilige plek, bed en te voorzien in hun eerste levensbehoeften.

Aandacht voor het welzijn

Burgemeester Kees van Rooij: “De betrokkenheid van onze samenwerkingspartners en onze inwoners is groot. Het aanbod van Woonmeij is daar een goed voorbeeld van. Deze tweede opvanglocatie kan ook een grote groep vluchtelingen huisvesten. Ik ben er trots op.” Mark Wonders, directeur-bestuurder Woonmeij: “In een noodsituatie is het belangrijk om meteen te handelen. Dat doen we graag voor de vluchtelingen uit Oekraïne. We gaan direct aan de slag om de woningen gereed te maken zodat er een goed onderkomen is.”

Welke personen naar Schijndel komen en wanneer precies, is nu nog niet bekend. Waarschijnlijk zijn het vooral veel vrouwen met kinderen. Naast het bieden van dit onderdak wordt ook gekeken welke volgende stappen nodig zijn, zoals ondersteuning op het gebied van welzijn, bijvoorbeeld kinderopvang, het aanbieden van traumaverwerking, onderwijs, en allerlei andere ondersteuning.

Meldpunt hulp

Het is hartverwarmend dat al veel inwoners hun tijd en aandacht geven om mensen uit Oekraïne te helpen. In opdracht van de gemeente Meierijstad wil de Coöperatie Sociaal Werk Meierijstad de vragen van de mensen uit Oekraïne en de geboden goederen bij elkaar laten komen.

Neem contact op met de Coöperatie Sociaal Werk Meierijstad als je vragen hebt over:

  • Vrijwilligerswerk: er zijn veel vrijwilligers nodig. We kijken graag met jou wat de mogelijkheden zijn.
  • Het doneren van spullen of het organiseren van (inzamelings-)acties. Wij koppelen je aan een contactpersoon. Zo komt alles goed terecht.

Voor Veghel neem contact op met:

ONS welzijn, tel. 088 - 37 42 525 en e-mail: info@ons-welzijn.nl

Voor Schijndel en Sint-Oedenrode neem contact op met:

Welzijn De Meierij, tel. 073 - 54 41 400 en e-mail: info@welzijndemeierij.nl.