Hennepkwekerij aan Teuwseler in Erp

Achterste voormalige varkensstal en onbewoonde woning half jaar gesloten.

Burgemeester Van Rooij van Meierijstad heeft op 18 mei 2022 de achterste voormalige varkensstal en een onbewoonde woning aan de Teuwseler in Erp gesloten voor de duur van zes maanden. Eerder werd door de politie in deze achterste voormalige varkensstal een ingerichte en in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De stroom voor deze kwekerij werd illegaal afgetapt vanuit de op het perceel aanwezige onbewoonde woning. 

Gelet op de aangetroffen goederen, middelen en kweekapparatuur, de aangebrachte voorzieningen en de in totaal 723 aangetroffen hennepplanten kan worden gesproken van een professionele hennepkwekerij. 

Gemeente Meierijstad vindt een veilige woon- en leefomgeving voor haar inwoners van groot belang. Om het gebruik van panden voor hennepteelt tegen te gaan en de openbare orde en het woon- en leefklimaat te herstellen en te beschermen wordt de achterste voormalige varkensstal en de onbewoonde woning voor zes maanden gesloten en verzegeld.

Melden helpt

Naast de rol van de overheid is ook de rol van inwoners ontzettend belangrijk. Inwoners kunnen signalen, verdachte situaties of vermoedens van criminele activiteiten altijd melden.

  • Bij de gemeente via telefoonnummer 14 0413, en
  • bij de politie via telefoonnummer 0900 8844.

Anoniem melden

Anoniem melden kan ook bij

Meer informatie

Meer informatie over ondermijning en criminaliteit. Voorbeelden van ondermijning zijn mensenhandel, illegale prostitutie, hennepteelt en andere drugscriminaliteit, handel in illegaal vuurwerk en witwassen.