Meierijstad wordt één grote speelplek

Buitenspeeldag 2022

Op woensdag 8 juni  2022 is er weer een echte Buitenspeeldag! In vele straten, buurten, wijken en dorpen in Meierijstad organiseren tientallen vrijwilligers leuke en uitdagende buitenactiviteiten voor kinderen.

Wil jij samen met jouw straat of buurt ook meedoen? Kijk voor meer informatie over aanmelden, organisatie- en promotietips naar Stop nooit met spelen! - Jantje Beton

Doe je mee?

Jantje Beton en Nickelodeon zijn de initiatiefnemers van de buitenspeeldag. Ze roepen iedereen op mee te helpen om van Nederland één grote speelplek te maken. Gemeente Meierijstad ondersteunt deze oproep van harte:  buitenspelen is belangrijk voor de ontwikkeling van ieder kind. Naast de subsidie die Jantje Beton beschikbaar stelt, is het mogelijk om via gemeente Meierijstad per initiatief eenmalig € 90,-- te ontvangen.

Aanvraagformulier vergunningsvrij evenement

Om in aanmerking te komen voor de bijdrage van € 90,-- moet u het formulier Evenement organiseren helemaal invullen. Bij vraag 2 (omschrijving evenement) moet u duidelijk het rekeningnummer en de juiste tenaamstelling vermelden.

Materiaal

Wij ondersteunen uw initiatief ook door gemeentelijke materialen (dranghekken, afzetlint, en dergelijke) gratis ter beschikking te stellen. Bij het versturen van de bevestiging van de melding ontvangt u het formulier “gebruik gemeentelijke materialen”. De materialen die u nodig heeft, kunt u aangeven op het formulier. Dit formulier stuurt u retour en daarna maakt de gemeentewerf een afspraak.

Buitenspelen is gezond

Tijdens de Buitenspeeldag kunnen kinderen ervaren hoe leuk het is om buiten met buurtgenootjes lol te hebben. Buitenspelen is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. 1 Op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week vrij buiten. Daarom organiseren Jantje Beton en Nickelodeon de jaarlijkse Buitenspeeldag. Samen willen ze de kinderen massaal laten ervaren hoe leuk het is om de wereld buiten te ontdekken.  Buitenspelen is essentieel voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling en kinderen leren spelenderwijs het best! 

Vragen

Heb je vragen over de buitenspeeldag? Bel naar 14 0413 en vraag naar één van de buurtadviseurs.