Nieuwe huurovereenkomst voor Kasteel Henkenshage

Op basis van het bestaande gemeentelijk vastgoedbeleid en voor het toekomstbestendig houden van het kasteel hebben ‘La Casserole’ en gemeente Meierijstad in gezamenlijk overleg afgesproken een nieuwe huurovereenkomst voor vijf jaren af te sluiten. 

‘La Casserole’ (van de familie Vroomen) uit Best exploiteert sinds 1998 Kasteel Henkenshage in Sint-Oedenrode. Het kasteel wordt gebruikt voor bruiloften en andere commerciële activiteiten en in beperkte mate voor culturele doeleinden.

Toekomstbestendig

Het college van burgemeester en wethouders is verheugd met deze nieuwe constructie. Hiermee wordt recht gedaan aan het bestaande gemeentelijk vastgoedbeleid en kan het kasteel, een parel in Meierijstad, toekomstbestendig worden onderhouden. 

Coby van der Pas, wethouder maatschappelijk vastgoed en erfgoed en monumenten: “Ik ben erg tevreden en blij met de afspraken met La Casserole. Op deze manier blijft het monumentale kasteel behouden voor Meierijstad. En onze inwoners en culturele gebruikers van Meierijstad en Sint-Oedenrode in het bijzonder kunnen er meer gebruik van maken. Hiermee wordt het kasteel meer beleefbaar en weer van ons allemaal”.

Met de nieuwe overeenkomst is gemeente Meierijstad voortaan verantwoordelijk voor het onderhoud van het kasteel. De gemeente brengt voor het gebruik een huurprijs in rekening.

Overdracht

Tot kortgeleden werden de zaken van ‘La Casserole’ behartigd door de heer Alphons Vroomen, vader van zonen Laurens en Stephan Vroomen. Met de nieuwe huurovereenkomst treedt Fons terug en krijgen de zonen de verantwoordelijkheid over de bedrijfsvoering. Een nieuwe start die na een moeilijk Corona periode met vertrouwen tegemoet wordt gezien.

Laurens en Stephan Vroomen: “Vol enthousiasme en positiviteit kijken wij uit naar de samenwerking met de gemeente Meierijstad de komende jaren. Het is eervol de gastheer te mogen zijn op het mooiste plekje van Brabant! Naast de bruiloften en bedrijfsevenementen zal de kasteelpoort nóg vaker open staan voor de inwoners en culturele instellingen in onze gemeente. Het is een locatie waar de hele gemeenschap trots op mag zijn.”