Basisschoolkinderen krijgen energieles

Tien basisscholen in de gemeente Meierijstad mogen dit jaar gratis meedoen aan de pilot ‘Daar krijg je energie van!’, dat onderdeel uitmaakt van het duurzaamheidsbeleid van de gemeente. Op 29 november is basisschool de Bunders in Veghel aan de beurt. Tijdens de gastles wordt gesproken over de gevolgen van klimaatverandering. Daarnaast is er tijd voor een quiz. Tijdens de quiz leren de kinderen meer over (duurzame)energie, klimaatverandering en het belang en de rol van bomen daarin.

Energiebespaarboxje

Elk kind krijgt ook het ‘Energiebespaarboxje’ mee naar huis. Daarin zit een energie opdracht en tips over energiebesparing thuis, een energie memoriespel en een zandloper om in de douche op te hangen, zodat je niet langer dan vijf minuten doucht. 

Besparen op gas

De kinderen leren tijdens de gastlessen wat energie is en wat de kosten zijn. Er werd bijvoorbeeld gekeken naar hoeveel een douchebeurt kost aan gas, water, CO2 uitstoot en geld en hoeveel het scheelt als je in plaats van 10 minuten, 5 minuten doucht.

Vragen over de gastles

De gastlessen worden in opdracht van de gemeente Meierijstad verzorgd door de ervaren gastdocenten van Facet. Heeft u vragen over de gastles, dan kunt u contact opnemen met duurzaam@facetadvies.nl.