Van 21 tot en met 25 november onderhoud aan Erpsebrug over de Zuid-Willemsvaart bij Keldonk

In opdracht van Rijkswaterstaat vervangt aannemer Van Doorn van 21 tot en met 25 november 2022 de slijtlaag van de Erpsebrug over de Zuid-Willemsvaart in de gemeente Meierijstad. 

Stremming weg- en vaarwegverkeer

De weg is van maandag t/m vrijdag gestremd voor alle wegverkeer, dus ook fietsers en voetgangers. Het wegverkeer kan gebruik maken van de bruggen in Veghel en Beek en Donk. 
Voor de scheepvaart gelden er stremmingen in bepaalde tijdsblokken. Maandag en dinsdag is er geen doorvaart mogelijk in de ochtend, woensdag en donderdag van 7.00 tot 17:00 uur. Deze informatie voor de scheepvaart wordt ook gedeeld via de reguliere informatiekanalen.

Geen aanpassing lastbeperking

Verkeer dat zwaarder is dan in totaal 41.4 ton mag nu niet over de brug. Dit heeft te maken met de veiligheid van de brug. Rijkswaterstaat heeft vanuit de omgeving de vraag gekregen of zij de brug zodanig willen aanpassen dat de brug geen beperking meer heeft. Dit wordt nu niet meegenomen.

Weersgevoelige werkzaamheden

Het vervangen van de slijtlaag is weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.