Eenmalige energietoeslag verhoogd

De prijzen van energie zijn de afgelopen tijd hard gestegen. Voor inwoners met een laag inkomen is er daarom extra geld om de energiekosten te betalen. Dat is de eenmalige energietoeslag. Deze toeslag was €800,-. Begin juli is bekend geworden dat de eenmalige energietoeslag verhoogd wordt naar €1.300,-. 

Heeft u al een energietoeslag ontvangen?

Inwoners die al een toeslag van €800,- hebben gekregen, krijgen in september €500,- extra uitbetaald. Zij hoeven hiervoor niets te doen. Zij krijgen hierover een brief met meer informatie. Dit geldt ook voor de inwoners van gemeente Boekel en Bernheze.

Nieuwe aanvragen vanaf 1 september

Aanvragen die wij na 1 september ontvangen en die recht hebben op de energietoeslag ontvangen na toekenning €1.300,- in één keer. Aanvragen die tot 1 september bij ons binnen komen ontvangen in eerste instantie €800,- en krijgen een nabetaling van €500,- in september.

Energietoeslag aanvragen voor november

Het is mogelijk een aanvraag voor de energietoeslag tot 1 november 2022 in te dienen. Mogelijk wordt de aanvraagperiode na die datum nog verlengd. 

Om rekening mee te houden

Inmiddels hebben veel mensen de energietoeslag aangevraagd. We streven ernaar om u binnen 8 weken te laten weten of u de energietoeslag krijgt. Wij doen ons best om alle aanvragen snel en zorgvuldig af te handelen. 

Nu nog geen hogere energielasten? Zet uw toeslag opzij

Wanneer u het geld van de energietoeslag krijgt, heeft u misschien uw hogere energierekening of de eindafrekening nog niet ontvangen. Deze komt misschien pas later dit jaar. Houd in dat geval de energietoeslag apart op uw spaarrekening. Zo kunt de energierekening of eindafrekening op een later moment betalen.