Handelshoeveelheid harddrugs en vuurwapens aangetroffen in Veghel

Burgemeester Van Rooij van Meierijstad heeft op 8 september 2022 een bovenwoning en bijbehorende inpandige berging aan de Hoofdstraat in Veghel gesloten voor de duur van zes maanden.

Eind juli werd door de politie in deze bovenwoning een persoon aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij met vuurwapens uitgevoerde schietincidenten in Oss. De aanhouding in Veghel vond overdag plaats en is gelet op de ligging, in het centrum en het winkelgebied van Veghel, door diverse omwonenden en omstanders waargenomen.

Aansluitend aan de aanhouding heeft de politie deze bovenwoning en bijbehorende inpandige berging doorzocht. Daarbij troffen zij twee vuistvuurwapens en harddrugs (in totaal 66,17 gram cocaïne) aan. Gelet op de aangetroffen hoeveelheid harddrugs kan worden gesproken van een handelshoeveelheid, waardoor sprake is van een overtreding van de Opiumwet.

Gemeente Meierijstad vindt een veilige woon- en leefomgeving voor haar inwoners van groot belang. Om het gebruik van panden voor drugshandel tegen te gaan en de openbare orde en het woon- en leefklimaat te herstellen en te beschermen is de bovenwoning met inpandige berging voor zes maanden gesloten en verzegeld.

Melden helpt

Naast de rol van de overheid is ook de rol van inwoners ontzettend belangrijk. Inwoners kunnen signalen, verdachte situaties of vermoedens van criminele activiteiten altijd melden.