Uitnodiging bijeenkomst (ex) corona patiënten, hun partners en andere belangstellenden

Moeheid, weinig energie, moeite om dingen te onthouden of een slechte conditie. Mensen die besmet zijn geweest met het coronavirus kunnen nog lang last houden van lichamelijke, cognitieve klachten en emotionele gevolgen. Het leven ná corona kan er wezenlijk anders uit zien voor mensen dan het leven voor corona. De weg naar herstel kan lang zijn; het is een opgave om een nieuwe (fysieke) balans te vinden. Ook de mensen om de ex-patiënten heen merken dit. Het delen van ervaringen met lotgenoten is bijzonder waardevol. Daarom organiseert de gemeente Meierijstad samen met de organisatie C-Support (voorheen Q-Support) een bijeenkomst voor (ex) coronapatiënten.

Datum

Dinsdag 11 oktober

Tijdstip

Inloop van 18.30 tot 19.00 uur. Einde bijeenkomst rond 20.30 uur.

Locatie

In het Bestuurscentrum in Sint-Oedenrode (Burgemeester Wernerplein 1).

Het programma

  • 18.30 uur. Inloop, koffie met iets lekkers
  • 19.00 - 19.10 uur. Opening door wethouder Rik Compagne, gastheer. Wat vindt Meierijstad belangrijk voor haar coronapatiënten.
  • 19.10 - 19.30 uur. Annemieke de Groot (directeur C-Support) en Alfons Olde Loohuis (arts en bestuurslid C-Support). Wat is corona precies, stand van zaken diverse onderzoeken, landelijk informatiepunt.
  • 19.30 - 19.40 uur. ONS welzijn en Welzijn de Meierij. Wat kunnen de welzijnsorganisaties betekenen voor coronapatiënten. 
  • 19.40 - 19.50 uur. Gemeente Meierijstad. Wat kan de gemeente vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning betekenen voor coronapatiënten.
  • Vanaf 19.50 uur. Informeel samenzijn, uitleg over en verzoek voor deelname aan enquête/ vragenformulier. 
  • 20.30 uur. Einde van de bijeenkomst.