Start etappe meerdaagse wielerwedstrijd ZLM Tour 2024 vanuit Meierijstad

De 3e etappe van de ZLM Tour start, net zoals vorig jaar, in Schijndel. Op vrijdag 7 juni verzamelen de wielrenners zich rondom ’t Spectrum en vertrekken om 12.10 uur via de Markt en de Hoofdstraat, richting het Limburgse Buchten. Rondom ’t Spectrum worden diverse fietsgerelateerde activiteiten georganiseerd voor inwoners van Meierijstad. De start van de etappe is vrij toegankelijk.

Oorsprong in Schijndel

De ZLM tour is een Nederlandse etappekoers voor profwielrenners door de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. De oorsprong van de wedstrijd ligt in de eendaagse wedstrijd Omloop van Schijndel-Bosweg. Die werd uitgebreid tot de Driedaagse van Schijndel en later tot een 5-daagse etappe wedstrijd in het zuiden van het land en Zeeland, met uitstapjes naar België. Wethouder sport Johan van Gerwen: ”We zijn we trots op de komst van de ZLM Tour in onze gemeente. Mede dankzij de inzet van veel vrijwilligers kunnen we een sportevenement van formaat in Meierijstad mogelijk maken. Ik hoop dat er veel inwoners en bezoekers hiervan gaan genieten.”

Grote namen

Al jaren is de ZLM Tour dé voorbereidingskoers voor sprintersploegen op de Tour de France. In het verleden wisten onder andere Mark Cavendish, Marcel Kittel, André Greipel en Dylan Groenewegen al etappezeges te behalen in de ZLM Tour. Voor de editie van dit jaar zullen de deelnemende teams en renners in de komende weken bekend
gemaakt worden.