Week van de Duurzame Energie

Van vrijdag 24 juni t/m vrijdag 1 juli 2022 organiseren we de ‘Week van de Duurzame Energie’. Met verschillende activiteiten vragen we uw aandacht voor het opwekken en gebruiken van duurzame energie in de gemeente Meierijstad. Zo staan we met onze Ecomobiel op verschillende weekmarkten en is er een digitaal vragenuur waar u al uw vragen over duurzame energie kan stellen. Daarnaast peilen we uw mening over verschillende dilemma’s die zich voordoen bij de opwek van duurzame energie.

Planning activiteiten

  • Vrijdag 24 juni van 08.30 tot 12.30 uur: aanwezig op weekmarkt in Sint-Oedenrode
  • Zaterdag 25 juni van 10.00 tot 13.00 uur: aanwezig op weekmarkt Schijndel 
  • Dinsdag 28 juni vanaf 20.00 uur: vragenuur via Facebook en Youtube 
  • Donderdag 30 juni van 09.00 tot 12.30 uur: aanwezig op weekmarkt Veghel 
  • Vrijdag 24 juni t/m vrijdag 1 juli: peiling dilemma's via social media  

Weekmarkten

Komt u ons opzoeken op een van de weekmarkten? We zijn te herkennen aan onze ‘ecomobiel’: een stacaravan die helemaal duurzaam is ingericht. We gaan graag met u in gesprek over het opwekken en gebruiken van duurzame energie in de gemeente. Ook kunt u vragen stellen, het Energiespel spelen en uw mening geven over de dilemma’s.

Digitaal vragenuur

Op dinsdag 28 juni is er vanaf 20.00 uur een digitaal vragenuur via het Facebook- en Youtube kanaal van de gemeente. Medewerkers van de gemeente en duurzaamheidsexperts zijn dan digitaal aanwezig om al uw vragen over duurzame energie te beantwoorden. 

Peiling

Gedurende de hele week vragen we ook aan alle inwoners van Meierijstad wat zij vinden van dilemma’s die zich voordoen bij de opwek van duurzame energie. Denk aan vragen over landschappelijke inpassing, over de manier waarop inwoners in het proces kunnen meedoen en over lokaal eigendom. De link naar de stellingen:

Peiling - de stellingen (live vanaf 24 juni 2022)

Op de weekmarkten wordt u ook uitgenodigd uw mening te geven.