Leningen

Hieronder vindt u leningen die u kunt afsluiten om energiebesparende en milieuvriendelijke maatregelen te nemen. Deze leningen kunnen u helpen om veranderingen in of aan uw huis of pand door te voeren die u niet ineens kunt of wilt betalen.

Naast onderstaande leningen bestaan er ook verschillende hypotheken die u kunnen helpen om duurzame maatregelen aan uw huis te bekostigen. Deze vindt u gemakkelijk als u via een zoekmachine zoekt op 'duurzame hypotheek'. 

Let op: het betreft hier leningen en geen subsidies. Een lening moet u altijd terugbetalen, meestal met rente.

Stimuleringslening Duurzaamheid Meierijstad Particulieren

Per 1 april 2019 kunt u gebruik maken van de Stimuleringslening Duurzaamheid Meierijstad. Met de Stimuleringslening kunt u investeren in het verduurzamen van uw woning. Hiermee verlaagt u de energierekening en dus ook uw woonlasten.

De gemeente Meierijstad heeft geld voor de Stimuleringslening beschikbaar gesteld in een eigen fonds bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). Uit dit fonds leent de gemeente geld uit aan eigenaren-bewoners van woningen in de gemeente Meierijstad.

Lees meer over de Stimuleringslening Duurzaamheid van de gemeente Meierijstad, en over hoe u deze aan kunt vragen.

Stimuleringslening Duurzaamheid Meierijstad Zakelijk

Per 4 januari 2021 kunt u gebruik maken van de Stimuleringslening Duurzaamheid ondernemers en verenigingen Meierijstad. Met de stimuleringslening ondernemers en verenigingen kunt u investeren in het verduurzamen van uw pand(en). Hiermee verlaagt u de energierekening en dus ook uw lasten.

De gemeente Meierijstad heeft geld voor de Stimuleringslening ondernemers en verenigingen beschikbaar gesteld in een eigen fonds bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Uit dit fonds leent de gemeente geld uit aan eigenaren van bedrijfspanden, verenigingen en stichtingen in de gemeente Meierijstad.

Lees meer over de Stimuleringslening Duurzaamheid ondernemers en verenigingen van de gemeente Meierijstad, en over hoe u deze aan kunt vragen.

Energiebesparingslening (voor particulieren en Verenigingen van Eigenaren)

Met de energiebesparingslening kunt u tegen een gunstige rente een lening afsluiten voor energiebesparende maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan dak-, vloer- en gevelisolatie, hoogrendementsbeglazing en zonnepanelen.

Alle maatregelen die in aanmerking voor de lening op energiebespaarlening.nl

Extra hypotheekruimte voor energiebesparing

Gaat u een huis kopen? Voor verduurzamen mag u extra lenen. Neem in de hypotheek ruimte voor bijvoorbeeld betere isolatie en zonnepanelen. U krijgt weliswaar hogere hypotheeklasten, maar u betaalt iedere maand minder voor energie. Bovendien stijgt de waarde van uw nieuwe huis, helpt u het klimaat en bent u beter voorbereid op wonen zonder aardgas.

Meer informatie en voorwaarden over extra hypotheekruimte voor energiebesparing