Subsidies voor ondernemers

Als ondernemer kunt u met uw bedrijf een steentje bijdragen door energie te besparen en milieuvriendelijke maatregelen te nemen. Hieronder vindt u diverse duurzaamheidssubsidies voor ondernemers, die mogelijk kunnen helpen bij het bekostigen van deze stap.

Energie Investeringsaftrek (EIA)

Investeer in energiezuinige technieken en duurzame energie met de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). EIA levert u gemiddeld 11% voordeel op. Daarnaast zorgen energiezuinige investeringen ook voor een lagere energierekening. Lees meer informatie over EIA op rvo.nl.

Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++)

Gaat u hernieuwbare energie produceren of CO2-reducerende technieken toepassen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de subsidie Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++). Deze subsidie is bedoeld voor bedrijven en (non-)profitinstellingen in sectoren als de industrie, mobiliteit, elektriciteit, landbouw en de gebouwde omgeving. Lees meer informatie over SDE+ op rvo.nl.

Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vrije Afschrijving Milieu-investeringen (Vamil)

Wilt u als ondernemer fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken? Dat kan met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).
Meer informatie over de aftrek van milieu-investeringen met MIA en Vamil op RVO.nl.