Energiecoach

De energiecoach geeft u gratis advies over energiebesparing en kan u op weg helpen om uw huis te verduurzamen.

Energiebesparing heeft veel voordelen. Het is goed voor het klimaat, maar ook voor onze portemonnee en het comfort in de woning. Bovendien is het een belangrijke eerste stap bij het aardgasvrij maken van een woning. We moeten dus minder energie gaan gebruiken. Daar kunnen we allemaal vandaag mee beginnen door onze woningen te verduurzamen, maar ook door onze apparaten en energie slimmer en bewuster te gebruiken. Voor veel inwoners is het lastig om deze eerste stap te zetten. Daarom hebben de gemeente Meierijstad en Energiecoöperatie Meierijstad (ECM) de handen ineengeslagen door samen de energiecoach te lanceren.

Wat is een energiecoach? 

De energiecoach is een enthousiaste en opgeleide inwoner van Meierijstad die graag informatie deelt over energiebesparing en wil helpen om de eerste stappen richting duurzamer wonen te zetten. De energiecoach is in het leven geroepen om inwoners van Meierijstad te helpen die het moeilijk vinden om te starten met verduurzaming. Een energiecoach zoekt samen met u naar de best passende maatregelen om uw woning te verduurzamen. Ook wordt gekeken naar het slimmer en bewuster gebruiken van apparaten. Een gesprek met een energiecoach is laagdrempelig, op maat en onafhankelijk. Bovendien is het gesprek en de begeleiding van een energiecoach gratis.

Hoe kan ik een afspraak inplannen?

Heeft u interesse in een onafhankelijk en gratis gesprek met een energiecoach? Dan kunt u het formulier invullen op www.ecmeierijstad.nl/energiecoach Op deze website kunt u ook meer informatie vinden over de energiecoach en wat deze voor u kan betekenen.

Namens de energiecoaches, hopelijk tot snel!