Aardgasvrij Meierijstad

U bent hier:

Bijna alle woningen in Meierijstad zijn nu nog aangesloten op het aardgasnet. Maar in 2050 moet Nederland aardgasvrij zijn. Nieuwe wijken worden in Meierijstad nu al volledig aardgasvrij gebouwd. Alle bestaande wijken moeten in de toekomst ook van het aardgas af. Dat betekent dat we moeten overstappen naar andere manieren om onze woningen te verwarmen, warm water te maken en te koken. Gemeente Meierijstad bereidt zich hier op voor en stelt een plan op hoe we dit aanpakken. Dit plan heet officieel de Transitievisie Warmte. Op deze website kunt u lezen hoe we dat aan gaan pakken, en wat dit voor u als inwoner van Meierijstad betekent.

Blijf op de hoogte

Hoe worden inwoners op de hoogte gehouden

Ga naar boxlink blijf op de hoogte

Kosten aardgasvrij

Informatie over de kosten van het aardgasvrij maken van de woning en wie dit moet betalen.

ga naar kosten aardgasvrij

Hoe en waarom van aardgasvrij

Aardgasvrij leven is nodig om de opwarming van de aarde te stoppen. Met het aardgasvrij maken van onze huizen beperken we de uitstoot van CO₂. 

ga naar co2 neutraal

Vervangen CV-ketel

Is uw cv-ketel nu aan vervanging toe of stuk, dan raden wij u aan te kiezen voor een moderne ketel die zuinig en milieuvriendelijk is.

ga naar ketel vervangen

Aanpak eerste aardgasvrije wijken van Meierijstad

Van een longlist van wijken die als eerste aardgasvrij kunnen worden gemaakt, blijven uiteindelijk 5 of 6 wijken over die als eerste aardgasvrij gemaakt worden.

Link naar Longlist

Alternatieven voor aardgas

Welke techniek geschikt is voor uw huis, hangt af van bijvoorbeeld het bouwjaar en de staat van uw huis. Gemeente Meierijstad bekijkt per wijk soort warmte het beste geschikt is.

ga naar alternatieven

Zelf aan de slag met verduurzamen

U kunt u zich nu alvast voorbereiden. Het belangrijkste is de woning te isoleren. Als u kunt kiezen hoe u kookt, kies dan voor elektrisch.

Ga naar zelf aan de slag