Aardgasvrij Meierijstad

U bent hier:

Online informatie-avond zonneparken

U kunt zich aanmelden voor de online informatie-avond op 10 maart 2021 over zonneparken in Meierijstad. We bespreken de belangrijkste aspecten uit het rapport ‘De Toekomst van Zon en Wind in Meierijstad’. We geven uitleg over het proces rondom de zonneparken. En we beantwoorden uw vragen.

ga naar info-avond

De eerste wijken

Van een longlist van wijken die als eerste aardgasvrij kunnen worden gemaakt, blijven uiteindelijk 5 of 6 wijken over die als eerste aardgasvrij gemaakt worden.

Link naar Longlist

Alternatieven voor aardgas

Welke techniek geschikt is voor uw huis, hangt af van bijvoorbeeld het bouwjaar en de staat van uw huis. Gemeente Meierijstad bekijkt per wijk soort warmte het beste geschikt is.

ga naar alternatieven

Zelf aan de slag met verduurzamen

U kunt u zich nu alvast voorbereiden. Het belangrijkste is de woning te isoleren. Als u kunt kiezen hoe u kookt, kies dan voor elektrisch.

Ga naar zelf aan de slag

Meierijstad wordt aardgasvrij

In 2050 moet Nederland aardgasvrij zijn. We leggen uit hoe Meierijstad zich hierop voorbereid, en wat dit voor u als inwoner van Meierijstad betekent.

Link naar Meierijstad aardgasvrij

Kosten aardgasvrij

Informatie over de kosten van het aardgasvrij maken van de woning en wie dit moet betalen.

ga naar kosten aardgasvrij

Hoe en waarom van aardgasvrij

Aardgasvrij leven is nodig om de opwarming van de aarde te stoppen. Met het aardgasvrij maken van onze huizen beperken we de uitstoot van CO₂. 

ga naar co2 neutraal

Vervangen CV-ketel

Is uw cv-ketel nu aan vervanging toe of stuk, dan raden wij u aan te kiezen voor een moderne ketel die zuinig en milieuvriendelijk is.

ga naar ketel vervangen