Blijf op de hoogte

U bent hier:

Informatieavond Meierijstad Aardgasvrij 15 juli

U kunt zich helaas niet meer aanmelden voor deze informatieavond.

Gemeente Meierijstad organiseerde donderdag 15 juli 2021 een digitale informatieavond over Meierijstad Aardgasvrij. Waar staan we nu en hoe ziet het proces er de komende tijd uit.  De avond is speciaal bedoeld voor wijken op de shortlist; Veghel: de Bunders, Oranjewijk, Dorsveld en de Scheifelaar, Eerde: centrum, Schijndel: Plein 1 en 3 en Hulzebraak.

Tijdens de avond legden we het proces dat we tot nu toe gelopen hebben om tot de shortlistwijken te komen uit, gaan we met u in gesprek over de mogelijkheden in uw wijk, hoe u tegenover aardgasvrij wonen aankijkt en de kans om startwijk te worden en vervolgens geven we nog inzicht in de stappen die we nog gaan zetten om tot de uiteindelijke startwijken te komen.

Informatieavond shortlistwijken 15 juli: duur 1.27 uur.

Toekomstige (informatie)bijeenkomsten

Planning (informatie)bijeenkomsten voor de onderwerpen zon, wind en aardgasvrij. 

Blijf op de hoogte

De komende tijd gaan wij met inwoners in gesprek over aardgasvrij wonen in Meierijstad. Begin januari heeft ieder huishouden hierover een informerende brief ontvangen. Op 5 januari 2021 was er een digitaal spreekuur waarin inwoners vragen konden stellen. Dit spreekuur kunt u terug kijken. In 2021 gaat de gemeente vaker met u in gesprek over aardgasvrij wonen. 

In 2020 en begin 2021 doen we technisch onderzoek naar de mogelijkheden per wijk: welke manier van verwarmen zonder aardgas lijkt hier het beste? Eind januari/begin februari maken we de eerste uitkomsten bekend. Dan horen we graag wat u belangrijk vindt. U kent immers als geen ander uw eigen wijk of straat. We organiseren hiervoor (digitale) gesprekken en er komt een enquête.

Wilt u de resultaten van de enquête per mail ontvangen neem dan even contact met ons op:

Contact

In 2021 gaan we vaker in gesprek met inwoners over een aardgasvrij Meierijstad. Hoe we dit precies gaan doen, hangt af van wat er uit de gesprekken en onderzoeken komt. Zodra we meer weten, vertellen we u daar natuurlijk over.

Eind 2021 moet de visie voor een aardgasvrij Meierijstad klaar zijn. De gemeenteraad stelt de visie vast. Met de wijken die als eerste van het aardgas af gaan (rond 2030) starten we daarna de gesprekken om te kijken hoe we dat gaan doen. Informatie hierover volgt via de website, de huis-aan-huisbladen en de (sociale) media.