Elkaar in Meierijstad versterken rondom het duurzame doen en denken van Fairtrade!

U bent hier:

Interview met de werkgroep Fairtrade Meierijstad. Het doel van de werkgroep is het Fairtrade doen en denken bekender maken bij de inwoners en bedrijven in Meierijstad. Kies eerlijk, kies Fairtrade.

Fairtrade MeierijstadEerste Fairtrade gemeente Brabant

De gemeente Schijndel werd in 2011 de eerste Fairtrade gemeente van Brabant dankzij een enthousiaste groep vrijwilligers. Richting de fusie van Meierijstad ontstond ook de wens in Sint-Oedenrode en Veghel deze titel te bemachtigen. Zo ontstond de Werkgroep Fairtrade Meierijstad.

Samenwerken en elkaar versterken

Voor de werkgroep is samenwerken en elkaar versterken de basis onder het uitdragen van het Fairtrade denken. Met een diverse groep vrijwilligers uit alle kernen is de werkgroep aan de slag gegaan om de gemeentelijke organisatie, bedrijven, winkels en andere inwoners te infomeren en te enthousiasmeren over het gebruik van Fairtrade producten. En met resultaat, dankzij positieve aandacht, vignetten in de etalages en bewustwording op evenementen voldoet de gemeente Meierijstad sinds december 2018 aan de voorwaarden en zijn wij, dankzij de werkgroep, een Fairtrade gemeente! Voor de werkgroep is dat pas het begin. In 2019 en 2020 zetten ze door op de ingezette lijn, maar is er ook gekozen voor een nieuw thema, duurzame kleding. Door de verbinding te zoeken met ondernemers, festivals, met het basisonderwijs en de culturele sector zet de werkgroep afgelopen en komende tijd in op een grotere bewustwording van duurzame Fairtrade kleding. Lijkt je dit interessant, de werkgroep is altijd op zoek naar vrijwilligers!

Toekomstplannen

De werkgroep wil doorgaan met Fairtrade, zowel op het oude spoor van Fairtrade Meierijstad, als het nieuwe thema duurzame kleding.