Ik sta iedere ochtend op om te kijken hoe ik de wereld van morgen beter en mooier kan maken. Alleen kun je niks, samen ontwikkelen we voor morgen.

U bent hier:

Interview met Rob van Kaathoven uit Sint-Oedenrode. Geboren en getogen als een van de zonen van afvalverwerker van Kaathoven. Wij wil samen met anderen in het bedrijfsleven en onderwijs een bijdrage leveren aan een betere wereld, zowel zakelijk als maatschappelijk.

Rob van KaathovenRob van Kaathoven uit Sint-Oedenrode. Geboren en getogen als een van de zonen van afvalverwerker van Kaathoven. In 2005 zelf in het bedrijf gestapt en met het bedrijf in 2014 het roer omgegooid. Nu als ‘ontwikkelaar van morgen’ actief met het bedrijfsleven en onderwijs.

Innovatie en duurzaamheid

Het afvalbedrijf van Kaathoven was vroeger al bezig met innovatie en duurzaamheid, bijvoorbeeld met gescheiden afvalinzameling in de jaren 80. Later bijgedragen aan het concept ‘Cradle to cradle’ en de verspillingsfabriek. Rob van Kaathoven is op het bedrijf opgegroeid en na wat omzwervingen sinds 2005 weer actief bij het familiebedrijf. In 2014 ging het roer helemaal om en is hij en anderen zich gaan richten op innovatie en het maken van impact op het gebied van circulaire economie en verduurzaming, zowel zakelijk als maatschappelijk. Dit gebeurt onder de naam Neovito. Hiervoor laat van Kaathoven zich inspireren door de Globals Goals, die nu de basis van het werk vormen. Door nadrukkelijk het bedrijfsleven en onderwijs bij elkaar te brengen in experimenten ontstaat creativiteit en mogelijkheden om het ook echt in de praktijk te brengen. De jeugd heeft de toekomst, ook voor het bedrijfsleven. Naast het werk voor Neovito is Rob sinds kort docent op Avans Hogeschool.

Toekomstplannen

Verder met het opleiden en inspireren van de ontwikkelaars van morgen door onderwijs, contact met het bedrijfsleven en experimenten. Samen een impact maken richting het halen van de Global Goals in Sint-Oedenrode en de rest van Nederland in 2030.