Nieuws

U bent hier:
 • Stimuleringslening Duurzaamheid Meierijstad

  Weet u dat het mogelijk is om een lening aan te vragen bij de gemeente voor het verduurzamen van uw woning?

 • Brabant geeft Energie, ook rondom energietransitie

  Projecten die de energietransitie versnellen komen in aanmerking voor subsidie vanuit de provincie.

 • Gemeente Meierijstad verlaagt de eigen bijdrage voor het energieadvies

  De gemeente Meierijstad en Brabant Woont Slim helpen met het verduurzamen van uw woning.

 • Provincie stimuleert aanschaf elektrische deelauto’s

  De provincie Noord-Brabant stelt een subsidie beschikbaar voor de aanschaf van elektrische deelauto’s. Hiermee wil de provincie meer ondernemers en consumenten verleiden om elektrische deelauto’s te gebruiken.

 • Brabant stimuleert duurzaam bodembeheer

  De provincie Brabant gaat boeren die de bodemkwaliteit van hun landbouwgrond structureel willen verbeteren, financieel en praktisch ondersteunen. Vanaf 3 juni kan hiervoor subsidie worden aangevraagd bij de provincie.

 • Woning verduurzamen? Laat je inspireren in de buurt!

  Wil je meer weten over het verduurzamen van je huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijk je naar energiebesparende mogelijkheden? Stel je vraag aan een huiseigenaar in Veghel, Sint-Oedenrode, Schijndel of een van de andere kernen met een duurzame woning en hoor ervaringen uit de eerste hand.

 • Geslaagde tegelruilactie

  Op zaterdag 18 mei 2019 werd weer de actie ‘tegel eruit, plant erin’ georganiseerd in samenwerking met Operatie Steenbreek. In ruil voor een stoeptegel of twee klinkers, ontvingen inwoners van Meierijstad een gratis plantje. In totaal heeft de gemeente zo’n 500 plantjes uitgedeeld aan enthousiaste inwoners. Hiermee hebben we samen het begin gemaakt om onze buurt te vergroenen.