Nieuws

U bent hier:
 • Brabant stimuleert duurzaam bodembeheer

  De provincie Brabant gaat boeren die de bodemkwaliteit van hun landbouwgrond structureel willen verbeteren, financieel en praktisch ondersteunen. Vanaf 3 juni kan hiervoor subsidie worden aangevraagd bij de provincie.

 • Woning verduurzamen? Laat je inspireren in de buurt!

  Wil je meer weten over het verduurzamen van je huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijk je naar energiebesparende mogelijkheden? Stel je vraag aan een huiseigenaar in Veghel, Sint-Oedenrode, Schijndel of een van de andere kernen met een duurzame woning en hoor ervaringen uit de eerste hand.

 • Geslaagde tegelruilactie

  Op zaterdag 18 mei 2019 werd weer de actie ‘tegel eruit, plant erin’ georganiseerd in samenwerking met Operatie Steenbreek. In ruil voor een stoeptegel of twee klinkers, ontvingen inwoners van Meierijstad een gratis plantje. In totaal heeft de gemeente zo’n 500 plantjes uitgedeeld aan enthousiaste inwoners. Hiermee hebben we samen het begin gemaakt om onze buurt te vergroenen.

 • Informatieavond fondsenwerving het Groene Woud

  Op 4 juni organiseert het Groene woud weer een informatieavond over fondsenwerving van initiatieven. Ben je initiatiefnemer, (sociaal)ondernemer of behoor je tot een vereniging of stichting in Meierijstad of een andere gemeente in het Groene Woud? Heb je een concreet projectidee? Is het moeilijk om voor de uitvoering van dit idee financiering te vinden? Dan nodigt Het Groene Woud je graag uit voor deze informatieavond.

 • Recycle-acties in Meierijstad

  Inwoners van Meierijstad kunnen de komende tijd meedoen aan verschillende Wecycle-acties waarbij ze afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) in kunnen leveren bij de milieustraat. En daar krijgen ze iets leuks voor terug. De gemeente doet hieraan mee om het inleveren te stimuleren. Alle milieustraten in Meierijstad doen mee vanaf 29 april. In ruil voor e-waste ontvangen inwoners het Wecycle Recycle Memo-spel. Daarnaast kunnen ze zelf een ludiek inzamelactie opzetten en kans maken op een cheque van € 1000, - voor een club of goed doel.

 • Stimuleringslening duurzaamheid per 1 april van kracht

  Per 1 april 2019 kunt u gebruik maken van de Stimuleringslening Duurzaamheid Meierijstad. Met de Stimuleringslening kunt u investeren in het verduurzamen van uw woning. Hiermee verlaagt u de energierekening en dus ook uw woonlasten.