Nieuws

U bent hier:
 • Uitslag loting energiesubsidie

  Op 12 februari vond er loting plaats onder de aanvragers ‘subsidieregeling verduurzaming particuliere woningen’. De uitslag van de loting is inmiddels bekend. Alle aanvragers ontvangen eveneens in de week van 18 februari 2019 een brief met de uitslag.

 • Zonnepanelen met inkoopvoordeel door initiatief Buurkracht Kinderbos

  Zonnepanelen zijn een populaire en betaalbare manier om je energierekening te laten dalen en tegelijk bij te dragen aan een beter milieu. Hierdoor zijn zonnepanelen de eerste stap naar het wonen in een energiezuinige buurt. Als inwoners het samen regelen is het voor iedereen nog  makkelijker en voordeliger omdat het inkoopvoordeel oplevert. Hoe meer bewoners meedoen hoe beter!

 • Loting energiesubsidie

  Op 12 februari vond er loting plaats onder de aanvragers ‘subsidieregeling verduurzaming particuliere woningen’. Bij deze loting waren veel aanvragers aanwezig. De notaris is nu bezig met het proces-verbaal van de akte. Alle aanvragers ontvangen in de week van 18 februari 2019 een brief met de uitslag.

 • Stimuleringslening duurzaamheid: verwacht april 2019

  Het College van B&W wil een versnelling teweegbrengen in de verduurzaming van de particuliere woningvoorraad. Om dat te bereiken wil ze de komende vier jaar jaarlijks een pot van 1 miljoen beschikbaar stellen. Het geld wordt gebruikt voor de uitgifte van aantrekkelijke leningen.

 • (Bijna) gratis bomen planten in klimaatbossen, agroforestry of langs wegen

  Particulieren uit de gemeenten Sint-Michielsgestel, Meierijstad, Best, Haaren, Oirschot en Boxtel die populieren willen planten in weiden en langs wegen kunnen zich tot 15 februari 2019 melden voor het verkrijgen van bomen.

 • Brabant Woont Slim - Scan

  Meierijstad heeft zich aangesloten bij Brabant Woont Slim, een energieloket waar huizenbezitters in 14 Brabantse gemeenten terecht kunnen voor advies over het verduurzamen van hun woning. Om dit te vieren biedt de gemeente een mooie actie aan.