Nieuws

U bent hier:
 • Recycle-acties in Meierijstad

  Inwoners van Meierijstad kunnen de komende tijd meedoen aan verschillende Wecycle-acties waarbij ze afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) in kunnen leveren bij de milieustraat. En daar krijgen ze iets leuks voor terug. De gemeente doet hieraan mee om het inleveren te stimuleren. Alle milieustraten in Meierijstad doen mee vanaf 29 april. In ruil voor e-waste ontvangen inwoners het Wecycle Recycle Memo-spel. Daarnaast kunnen ze zelf een ludiek inzamelactie opzetten en kans maken op een cheque van € 1000, - voor een club of goed doel.

 • Tweede zonnepark milieustraat Schijndel geopend!

  Afgelopen zaterdag is het tweede zonnepark op het dak van de Milieustraat in Schijndel feestelijk geopend. Samen met Zonnepark 1 dat in 2016 is aangelegd liggen er nu in totaal 440 zonnepanelen van de Energie Coöperatie Meierijstad (ECM) in Schijndel.  

 • Informatieavond over fondsen in Het Groene Woud

  Het Groene Woud kent een grote groep betrokken inwoners. Ben jij zo iemand? Heb je of ben je betrokken bij een goed idee om Het Groene Woud nog mooier, aantrekkelijker of leefbaarder te maken?

 • Stimuleringslening duurzaamheid per 1 april van kracht

  Per 1 april 2019 kunt u gebruik maken van de Stimuleringslening Duurzaamheid Meierijstad. Met de Stimuleringslening kunt u investeren in het verduurzamen van uw woning. Hiermee verlaagt u de energierekening en dus ook uw woonlasten.

 • Uitslag loting energiesubsidie

  Op 12 februari vond er loting plaats onder de aanvragers ‘subsidieregeling verduurzaming particuliere woningen’. De uitslag van de loting is inmiddels bekend. Alle aanvragers ontvangen eveneens in de week van 18 februari 2019 een brief met de uitslag.

 • Loting energiesubsidie

  Op 12 februari vond er loting plaats onder de aanvragers ‘subsidieregeling verduurzaming particuliere woningen’. Bij deze loting waren veel aanvragers aanwezig. De notaris is nu bezig met het proces-verbaal van de akte. Alle aanvragers ontvangen in de week van 18 februari 2019 een brief met de uitslag.

 • Stimuleringslening duurzaamheid: verwacht april 2019

  Het College van B&W wil een versnelling teweegbrengen in de verduurzaming van de particuliere woningvoorraad. Om dat te bereiken wil ze de komende vier jaar jaarlijks een pot van 1 miljoen beschikbaar stellen. Het geld wordt gebruikt voor de uitgifte van aantrekkelijke leningen.

 • (Bijna) gratis bomen planten in klimaatbossen, agroforestry of langs wegen

  Particulieren uit de gemeenten Sint-Michielsgestel, Meierijstad, Best, Haaren, Oirschot en Boxtel die populieren willen planten in weiden en langs wegen kunnen zich tot 15 februari 2019 melden voor het verkrijgen van bomen.

 • Brabant Woont Slim - Scan

  Meierijstad heeft zich aangesloten bij Brabant Woont Slim, een energieloket waar huizenbezitters in 14 Brabantse gemeenten terecht kunnen voor advies over het verduurzamen van hun woning. Om dit te vieren biedt de gemeente een mooie actie aan.