Buurtadviseurs

U bent hier:

De gemeente Meierijstad vindt een goede relatie met u als inwoner heel belangrijk. We willen graag weten wat er bij u leeft en hoe u over bepaalde zaken denkt. Ook bieden wij u ondersteuning wanneer u wilt bijdragen aan de leefbaarheid in uw buurt, wijk of dorp. Om dit mogelijk te maken heeft de gemeente Meierijstad vier buurtadviseurs. Zij zijn er voor u en voor alle wijk- en dorpsraden, verenigingen en organisaties.

Wat doet de buurtadviseur?

  • De buurtadviseurs zijn het eerste aanspreekpunt van de gemeente voor zaken die er spelen in uw buurt, wijk of dorp. Zij leggen de verbinding tussen de gemeente en inwoners en tussen inwoners onderling en schakelen waar nodig binnen de gemeentelijke organisatie.
  • De buurtadviseurs zijn vaak te vinden in uw buurt, wijk of dorp en zijn zichtbaar voor iedereen. Wat ze daar horen, nemen ze mee naar ‘binnen’ in het gemeentehuis. Op deze manier sluit de gemeente zo goed mogelijk aan bij uw leefomgeving, én maken we ruimte voor goede initiatieven.
  • Zij zorgen ervoor dat buurten, wijken en dorpen vroegtijdig bij plannen en werkzaamheden van de gemeente betrokken worden en houden zo een vinger aan de pols als het gaat om het nakomen van afspraken;
  • De buurtadviseurs hebben daarnaast veel contacten met de wijk- en dorpsraden en bewonersgroepen om hen te adviseren en te ondersteunen.
  • U kunt bij de buurtadviseurs terecht voor uiteenlopende vragen. Bijvoorbeeld wanneer u een goed idee hebt voor uw buurt, een leefbaarheidsinitiatief wilt indienen, of vast loopt bij het realiseren van uw plan. De buurtadviseurs  helpen u graag verder en kijken samen met u naar de mogelijkheden.

Goed idee? Doe er iets mee!

Wilt u bijvoorbeeld een activiteit organiseren voor ouderen in de buurt? Of wilt u met uw buurtgenoten een moestuin aanleggen? Of een schoonmaakactie houden? En heeft u advies nodig? Meld dan uw idee of activiteit aan bij de buurtadviseur van uw wijk/dorp (zie tabel). Zij nemen daarna contact met u op om samen de mogelijkheden te bespreken. Belangrijk is dat uw plan of idee ten goede komt aan de hele wijk, buurt of straat en dat u en de buurtbewoners zelf aan de slag gaan. Voor 2017 heeft de gemeente  een bedrag beschikbaar gesteld. Exacte voorwaarden om in aanmerking te komen voor dit budget zijn op te vragen bij de buurtadviseurs.

Meldingen openbare ruimte

Logo Mijn GemeenteappWilt u kleine gebreken in de openbare ruimte melden (zoals losliggende stoeptegels, een omver gereden paaltje, of een kapot speeltoestel)? Meld uw klacht telefonisch via 14 0413 of via de website. Ook is een mogelijkheid om de melding makkelijk en snel te doen via de Mijn Gemeenteapp. Deze app is gratis te downloaden via de Google Play Store en de Apple AppStore

Contact buurtadviseurs 

Wilt u in contact komen met uw buurtadviseur? Kijk dan eerst wie uw buurtadviseur is. Hieronder de indeling en contactgegevens. Ook kunt u op de overzichtskaart raadplegen van de wijk en buurtraden. Op deze kaart ziet u ook welke buurtadviseur er is van de wijk of buurt.

Kaart wijk- en buurtraden

Indeling wijken en dorpen buurtadviseurs

Lianda de Vos

Nadina Hamzic-Ibrahimovic

Henk de Laat

Reny Nijssen

Nijnsel St. Oedenrode (kern) Veghel West Erp
De Bunders (Veghel) Veghel Zuid Centrum (Veghel) Keldonk
Het Ven (Veghel) De Leest (Veghel) Olland Zijtaart
Eerde Boerdonk Schijndel
Wijbosch Boskant
Mariaheide
Veghels Buiten

 Lianda de Vos

Telefonisch: via het centrale nummer 14 0413

E-mail: ldevos@meierijstad.nl

Lianda de Vos

Nadina Hamzic-Ibrahimovic

Telefonisch: via het centrale nummer 14 0413

E-mail: nhamzic@meierijstad.nl

Nadina Hamzic-Ibrahimovic

Henk de Laat

Telefonisch: via het centrale nummer 14 0413

E-mail: hdelaat@meierijstad.nl

Henk de Laat

Reny Nijssen

Telefonisch: via het centrale nummer 14 0413

E-mail: rnijssen@meierijstad.nl

Reny Nijssen

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?