Buurtadviseurs

U bent hier:

De gemeente Meierijstad vindt een goede relatie met u als inwoner heel belangrijk. We willen graag weten wat er bij u leeft en hoe u over bepaalde zaken denkt. Ook bieden wij u ondersteuning wanneer u wilt bijdragen aan de leefbaarheid in uw buurt, wijk of dorp. Om dit mogelijk te maken heeft de gemeente Meierijstad  vier buurtadviseurs. Zij zijn er voor u en voor alle wijk- en dorpsraden, verenigingen en organisaties.

Wat doet de buurtadviseur?

  • De buurtadviseurs zijn het eerste aanspreekpunt van de gemeente voor zaken die er spelen in uw buurt, wijk of dorp. Zij leggen de verbinding tussen de gemeente en inwoners en tussen inwoners onderling en schakelen waar nodig binnen de gemeentelijke organisatie.
  • De buurtadviseurs zijn vaak te vinden in uw buurt, wijk of dorp en zijn zichtbaar voor iedereen. Wat ze daar horen, nemen ze mee naar ‘binnen’ in het gemeentehuis. Op deze manier sluit de gemeente zo goed mogelijk aan bij uw leefomgeving, én maken we ruimte voor goede initiatieven.
  • Zij zorgen ervoor dat buurten, wijken en dorpen vroegtijdig bij plannen en werkzaamheden van de gemeente betrokken worden en houden zo een vinger aan de pols als het gaat om het nakomen van afspraken;
  • De buurtadviseurs hebben daarnaast veel contacten met de wijk- en dorpsraden en bewonersgroepen om hen te adviseren en te ondersteunen.
  • U kunt bij de buurtadviseurs terecht voor uiteenlopende vragen. Bijvoorbeeld wanneer u een goed idee hebt voor uw buurt, een leefbaarheidsinitiatief wilt indienen, of vast loopt bij het realiseren van uw plan. De buurtadviseurs  helpen u graag verder en kijken samen met u naar de mogelijkheden.

Bij wie kunt u terecht?

De buurtadviseurs in Meierijstad zijn:

Lianda de Vos

Nadina Hamzic-Ibrahimovic

Henk de Laat

Reny Nijssen

Telefonisch zijn de buurtadviseurs bereikbaar via: 14 0413.

Contact

Wilt u in contact komen met uw buurtadviseur? Dan vindt u hieronder de indeling:

Indeling wijken en dorpen buurtadviseurs

Lianda de Vos

Nadina Hamzic-Ibrahimovic

Henk de Laat

Reny Nijssen

Nijnsel

St. Oedenrode (kern)

Veghel West

Erp

De Bunders (Veghel)

Veghel Zuid

Centrum (Veghel)

Keldonk

Het Ven (Veghel)

De Leest (Veghel)

Olland

Zijtaart

Eerde

Boerdonk

Centrum (Schijndel)

Wijbosch

Boskant

Bloemenwijk (Schijndel)

Mariaheide

De Beemd (Schijndel)

Veghels Buiten

Plein (Schijndel)

Hoevebraak-Hulzebraak (Schijndel)

Grevekeur- Bonkelaar (Schijndel)

Hopstraat (Schijndel)

Goed idee? Doe er iets mee!

Wilt u bijvoorbeeld een activiteit organiseren voor ouderen in de buurt? Of wilt u met uw buurtgenoten een moestuin aanleggen? Of een schoonmaakactie houden? En heeft u advies nodig? Meld dan uw idee of activiteit aan bij de buurtadviseur van uw wijk/dorp (zie tabel). Zij nemen daarna contact met u op om samen de mogelijkheden te bespreken. Belangrijk is dat uw plan of idee ten goede komt aan de hele wijk, buurt of straat en dat u en de buurtbewoners zelf aan de slag gaan. Voor 2017 heeft de gemeente  een bedrag beschikbaar gesteld. Exacte voorwaarden om in aanmerking te komen voor dit budget zijn op te vragen bij de buurtadviseurs.

Meldingen openbare ruimte

Wilt u kleine gebreken in de openbare ruimte melden (zoals losliggende stoeptegels, een omver gereden paaltje, of een kapot speeltoestel)? Meld uw klacht telefonisch via 14 0413 of via de website