Cliëntondersteuning en vertrouwenspersoon

U bent hier:

Hulp of ondersteuning vragen aan de gemeente

Ondervindt u problemen met uw gezondheid of persoonlijke verzorging, in uw woonsituatie, met uw vervoer of uw financiën? Of wilt u graag ondersteuning bij het onderhouden van sociale contacten of activiteiten? Dan kan de gemeente u helpen. U vindt meer informatie hierover op de pagina’s

Op deze pagina’s kunt u een gesprek aanvragen als u denkt in aanmerking te komen voor hulp van de gemeente. Tijdens het gesprek bespreekt een Wmo consulent met u op welke gebieden u problemen ervaart. Ook wordt bekeken of u een beroep kunt doen op mensen in uw omgeving (uw sociaal netwerk). U hoeft het gesprek natuurlijk niet alleen te doen. U mag een familielid, vriend, bekende, of mantelzorger vragen hierbij aanwezig te zijn. U kunt ook gratis gebruik maken van een onafhankelijk cliëntondersteuner.

Onafhankelijk cliëntondersteuner

Heeft u niemand die bij het gesprek aanwezig kan zijn? Of heeft u extra hulp nodig bij het voorbereiden of het voeren van het gesprek? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u helpen. Dit is een onafhankelijk, persoonlijk adviseur met inhoudelijke kennis. U kunt de cliëntondersteuner telefonisch benaderen.

Plaats Naam cliëntondersteuner Telefoonnummer cliëntondersteuner
Contactgegevens onafhankelijke cliëntenondersteuners

Sint-Oedenrode

Mw. A. Rovers

Dhr. P. Verrijt

(0413) 47 55 38

(0413) 47 62 20

Schijndel

Dhr. A. van de Meerakker

Mw. A. Wouters

Mw. T. van den Berg

Dhr. J. van den Broek

(073) 85 15 714

(073) 54 74 356

(073) 54 32 637

06 - 27 58 85 75

Veghel

Mw. H. van Dinther

06 - 23 25 73 76

Meierijstad

Onafhankelijke cliëntondersteuning Stichting MEE

(073) 64 01 700

Vertrouwenspersoon

Misschien bent u het niet altijd eens met de manier waarop een medewerker van de gemeente u behandelt. Dan kunt u een klacht indienen. Komt u er niet uit met uw contactpersoon bij de gemeente? Dan kunt u ook contact opnemen met de vertrouwenspersoon: Marit van Ewijk. Zij luistert en kan helpen een probleem aan te pakken. Ze kan er helaas niet altijd voor zorgen dat het gaat zoals u wilt, maar ze zorgt er wel voor dat het proces verloopt zoals het hoort. U kunt ook bij de vertrouwenspersoon terecht met problemen die u hebt met de organisatie  waarvan u hulp krijgt.

De vertrouwenspersoon is neutraal en alles wat u vertelt blijft geheim. Een gesprek met de vertrouwenspersoon is gratis. Bel voor een afspraak naar 06 - 11 53 76 01 of stuur een e-mail: m.vanewijk@hetlsr.nl

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?