Maatregelen voltrekken huwelijken en registreren van partnerschappen

U bent hier:

Wat mag vanaf 13 april 2021.
 

Hoeveel mensen mogen aanwezig zijn op mijn bruiloft?

Er geldt voor maximum van 30 personen (exclusief personeel zoals de ambtenaar van de burgerlijke stand en de gastheer / gastvrouw).

1,5 meter afstand

De aanwezigen houden te allen tijde tenminste 1,5 meter afstand tot de dichtstbijzijnde persoon. Uitzondering geldt voor personen uit één huishouden.

Zitplaatsen

Uitgangspunt is dat er alleen zitplaatsen worden ingenomen en dat niemand (behalve als  de ceremonie dat vereist) mag staan. Om de afstandsnorm te garanderen zijn het aantal zitplaatsen aangepast. Het aantal zitplaatsen per locatie.

Triage (gezondheidsvragen)

Het stellen van gezondheidsvragen bij binnenkomst van de trouwgelegenheden (triage) wordt georganiseerd door de beheerder / exploitant of de bode / gastheer of gastvrouw.

Mondkapje

Het dragen van een mondkapje is verplicht in alle publieke binnenruimtes. Iedereen van 13 jaar en ouder (bruids)paar, gasten, (B)abs, bode, gastheer, gastvrouw) zijn verplicht om bij binnenkomst van de publieke binnenruimte tot aan het moment dat iedereen zit een mondkapje te dragen. Dit geldt uiteraard ook weer bij vertrek naar buiten. 

Avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari 2021 een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur 's avonds en 04.30 uur 's ochtends binnen blijft.

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?