Sporten vanaf 1 juli

U bent hier:

Protocol voor sportaanbieders

De door het kabinet opgelegde verplichte sluiting van alle sportaccommodaties en sportkantines als gevolg van de uitbraak van het coronavirus wordt per 1 juli opgeheven. Dat heeft premier Rutte woensdagavond 24 juni aangekondigd. Dit betekent dat alle binnen- en buitensporten weer beoefend kunnen worden. Als gevolg hiervan is het protocol voor sportaanbieders in Meierijstad aangepast. Sportaanbieders zijn hierover geïnformeerd op vrijdag 26 juni.

Buitensport

Wanneer een sportvereniging wil starten met een sportactiviteit op een buitensportaccommodatie, moet hiervoor een meldingsformulier worden ingevuld. Als het sportaanbod voldoet aan de richtlijnen, krijgt de vereniging een bevestiging van de gemeente dat ze kan starten.

Melding sportactiviteit buitensportaccommodatie

Binnensport

Binnensportverenigingen die huren bij gemeentelijke sportaccommodaties hebben een checklist ontvangen die hen helpt bij het toepassen van alle maatregelen in het protocol. Checklist binnensportaanbieders.

Sportkantines

Beheerders van sportkantines moeten de richtlijnen van de Koninklijke Horeca Nederland volgen.

Meer informatie

Meer informatie over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus en de mogelijkheid om te sporten vindt u op de website van de Rijksoverheid. Wij verzoeken u om eerst op deze pagina te kijken alvorens u contact opneemt met de gemeente voor vragen.

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?