Sporten vanaf 26 juni 2021

U bent hier:

Protocol voor sportaanbieders 

Goed nieuws! Vanaf zaterdag 26 juni 2021 gaan we qua sport en bewegen bijna weer terug naar ‘normaal’.

  • Zo is onder voorwaarden sinds lange tijd weer publiek toegestaan en mag iedereen, ongeacht leeftijd, weer wedstrijden spelen.
  • Ook zijn er ten opzichte van het laatste protocol een aantal versoepelingen rondom het gebruik van sportkantines en het terras.

Een volledig overzicht van maatregelen is te vinden in

het protocol verantwoord sporten

Dit protocol is gebaseerd op het protocol van NOC*NSF en de Vereniging Sport en Gemeenten, en op maat gemaakt voor de situatie in de gemeente Meierijstad.

Gemeentelijke sporthal of sportzaal

Wil je gebruik maken van een gemeentelijke sporthal of sportzaal? Stuur dan een mail naar verhuurbinnensport@meierijstad.nl voor het huren van de zaal.

Kantines en terrassen

Kantines en terrassen zijn niet meer gebonden aan het tijdstip van 06.00-20.00 uur. Verder gelden de richtlijnen die voor andere horecagelegenheden ook gelden.

Gebruik accommodatie in zomermaanden

Buitensportverenigingen die in de zomer sportactiviteiten aan willen bieden, kunnen contact opnemen met sportveldbeheerder Frans van den Bergh (mail: fvandenbergh@meierijstad.nl) om te bespreken van welke velden in de zomermaanden gebruik kan worden gemaakt.

Financiële regelingen

Wij willen u attenderen op een tweetal financiële compensatieregelingen vanuit het Rijk die op dit moment open staan voor het indienen van een aanvraag.

  1. Aanvraag Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

Heeft uw sportclub minimaal €3000,- vaste lasten in het laatste kwartaal van 2020 en in dezelfde periode een omzetverlies van minstens 30%? Dan komt uw club mogelijk in aanmerking voor een deel van de vaste lasten via de TVL. Tot en met 29 januari om 17.00 uur kan een aanvraag worden ingediend via de website van het RVO.

  1. Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

De NOW komt tegemoet in de loonkosten voor organisaties die als gevolg van de coronacrisis minder omzet hebben. Doel is zoveel mogelijk banen en inkomens te behouden. De NOW 3 heeft andere voorwaarden. Meer informatie hierover is terug te vinden op de website van het KvK. Tot en met zondag 27 december kan de NOW worden aangevraagd voor het laatste kwartaal van 2020. Het UWV voert de regeling uit. Het indienen van een aanvraag verloopt via het UWV.

Contact / vragen

Heeft u vragen over deze tekst of over het protocol verantwoord sporten? Neem dan contact op met Lieke Reinders via lreinders@meierijstad.nl

Veel succes en vooral veel sportplezier toegewenst!

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?