Wijzigingen Arriva bus dienstregeling

U bent hier:

Aangepaste dienstregeling Arriva vanaf 31 augustus 2020

Door de maatregelen die de overheid heeft genomen vanwege Corona zijn de reispatronen duidelijk gewijzigd. Forenzen werken meer thuis, onderwijs wordt meer op afstand gegeven, de capaciteit van schoolgebouwen in het hoger onderwijs is lager en scholen gaan hun lestijden meer spreiden. Daardoor reizen minder reizigers in de spitsuren en meer reizigers in de daluren. Tevens is de capaciteit van de bussen (vooralsnog) beperkt tot alleen zitplaatsen.

Dit is voor Arriva aanleiding om de dienstregeling per 31 augustus 2020 aan te passen. Ten opzichte van de (oorspronkelijk geplande) winterdienstregeling gaan de bussen op sommige plaatsen minder ritten rijden in de spitsuren en meer ritten in de daluren op werkdagen. Spitsfrequenties rijden in de ochtend langer door en starten eerder in de middag.

Ook worden enkele lijnen (tijdelijk) helemaal opgeheven. De inzet van onze bussen sluit hiermee beter aan bij het gewijzigde reisgedrag. Hieronder staat op hoofdlijnen vermeld wat er wijzigt voor inwoners van onze gemeente.

Overzicht belangrijkste wijzigingen

  • Lijn 158 Veghel – Den Bosch: De middagspitsfrequentie begint eerder, tussen 12:00 en 15:00 wordt elk kwartier i.p.v. elk half uur gereden.
  • Lijn 305 Oss – Uden - Eindhoven: de ochtendspits frequentie tussen Uden - Veghel en Eindhoven wordt grotendeels teruggebracht van een 7,5 minutendienst naar een kwartierdienst. Tussen 10:00 en 12:00 gaan tussen Uden en Eindhoven vv extra ritten rijden (kwartierdienst in plaats van halfuurdienst). De middagspits frequentie tussen Eindhoven en Veghel - Uden wordt teruggebracht naar een kwartierdienst.
  • Lijn 605 Uden – Eindhoven: het aantal ritten wordt teruggebracht tot 2 ochtendspits ritten (alternatief: lijn 305).
  • In de avonduren, tijdens de vakantieperioden en in het weekend is de dienstregeling van alle lijnen ongewijzigd.
  • Buurtbussen (200-lijnen) rijden niet per 31 augustus 2020

Regiotaxi in plaats van buurtbus        

Reizigers kunnen in plaats van de buurtbus, gebruik maken van de regiotaxi. U moet de rit wel vooraf reserveren. Het tarief is gelijk aan het Brabantse bustarief. De Regiotaxi haalt u thuis op en brengt u naar uw bestemming. De taxi komt maximaal een kwartier voor of een kwartier na de gewenste vertrektijd voorrijden. U deelt de taxi mogelijk met andere reizigers. Hierdoor duurt de reis maximaal een half uur langer dan bij een normale taxi, maar zijn de kosten lager. U betaalt per kilometer. Meer informatie over de regiotaxi, kijk op www. https://www.bravo.info/regiovervoer.

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?