Gemeente Meierijstad

U bent hier:

Ondernemende gemeente

Meierijstad is ontstaan uit de fusie van de gemeenten Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode. Op een oppervlakte van 184 km² vind je er ruim 81.000 inwoners en 45.000 arbeidsplaatsen. Er bevinden zich 4300 bedrijven en 3000 ondernemers.

De ondernemers en bedrijven zijn met ruim 900 bedrijven vertegenwoordigd in het Platform Ondernemend Meierijstad. Dit platform zet zich in om de samenwerking tussen bedrijven onderling en tussen bedrijven en de gemeente Meierijstad te stimuleren, coördineren en faciliteren, onder andere op het gebied van inkoop en beveiliging.

Logo van Platform Ondernemend Meierijstad
Meer informatie: www.platformondernemendmeierijstad.nl

De gemeente Meierijstad maakt zich samen met het bedrijfsleven sterk voor een gezonde lokale en regionale economie met ruime werkgelegenheid. Food is daarin de verbindende factor: de productie in het buitengebied, de voedingsindustrie en nieuwe productontwikkeling.

De beroepsbevolking is aan het werk. Er is een goede balans tussen werken, wonen en leven. Meierijstad koestert de unieke waarden van natuur, landschap, cultuur en onderwijs.

Gemeente Meierijstad maakt onderdeel uit van Agrifood Capital, een samenwerkingsverband in Noordoost-Brabant met 17 gemeentes, onderwijsinstellingen en ondernemers, die samen aan een gezonde toekomst van de regio werken.

Het is niet voor niets dat dit in Noordoost-Brabant is opgestart, omdat nergens anders de agrifoodketen zo compleet en van hoogwaardige kwaliteit is als hier. Gezamenlijk staan we voor een lange traditie in agrifood: de mensen in deze regio maken het verschil.

Logo van Agrifood Capital
Meer informatie www.agrifoodcapital.nl

Met de ontwikkeling van Foodpark krijgt het ondernemerschap een nieuwe impuls op verschillende manieren. Bestaande bedrijven kunnen hier groeien, terwijl nieuwe bedrijven in de levensmiddelensector zich hier ontplooien in een dynamische omgeving.

Een bijzonder aantrekkelijke gemeente

Niet alleen het ondernemersklimaat is goed te noemen, Meierijstad is ook een prachtige plek om te wonen, te leven en te recreëren. Er is een divers aanbod aan woningen en er wordt flink geïnvesteerd in kunst en cultuur, onderwijs, de gezondheidszorg en sport en recreatie.
Zo wordt het extra aantrekkelijk voor (toekomstige) werknemers en hun gezinnen zich hier te vestigen.

Een voorbeeld hiervan is de Noordkade op het voormalige CHV terrein, waar cultuur, food en vrije tijd met elkaar gecombineerd worden. Bedrijfsleven met kunst. Ouderen met jongeren. Maar ook werk en vrije tijd worden op deze unieke locatie samengebracht.
Ook aan woningbouw en natuurontwikkeling wordt veel aandacht besteed. In Meierijstad vindt men de perfecte balans tussen stad en land. Voorbeelden hiervan qua woningbouw in Veghel zijn Dorsveld, de Bolst en de Scheifelaar en in Sint-Oedenrode de Sluitappel en Kleine Heisteeg. In Schijndel de Hulzebraak en de Vlagheide en de Kienehoef als recreatiegebied.

Er zijn 13 prachtige kerkdorpen met veel natuurschoon, rust en een gezellig verenigingsleven. De dynamiek van Eindhoven en ’s-Hertogenbosch met al hun stedelijke faciliteiten zijn nooit ver weg en omvatten een universiteit, diverse hogescholen en praktijkopleidingen, innovatie- en kenniscentra, een luchthaven, spoorlijnen, hotels, conferentiecentra en restaurants.

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?