Misbruik van kwetsbare ondernemers

U bent hier:

Waarschuwing! In deze roerige tijd wordt er misbruik gemaakt van de kwetsbaarheid van ondernemers.

Hieronder enkele voorbeelden:

Hulp bij aanvraag steunmaatregelen

Er zijn bedrijven die zich presenteren als overheidsinstantie en die aanbieden om tegen betaling ondernemers te helpen bij het aanvragen van de regelingen rondom corona. Aanvragen voor een regeling bij uw gemeente of andere instanties is sterk vereenvoudigd en daardoor zelf goed te doen. Hiervoor worden geen kosten berekend.

Nepwebsites beschermende materialen

Er zijn meldingen gedaan bij de Kamer van Koophandel van nepwebsites waar mondkapjes en andere hygiëneproducten worden aangeboden. Criminelen misbruiken daarvoor gegevens van bestaande bedrijven, maar passen wel het bankrekeningnummer aan. De (aan)betaling die u doet bij een bestelling, valt regelrecht in de handen van internetcriminelen. Zij profiteren van de grote vraag naar- en het gebrekkige aanbod van deze producten.

Internetcriminaliteit

Er zijn nog meer manieren waarop internetcriminelen misbruik maken van ondernemers. Zo dringen ze er via verschillende kanalen op aan dat u uw zakelijke gegevens moet aanpassen vanwege de crisis. Of ze doen zich voor als uw bank om u een antibacteriële betaalpas te laten bestellen. Het kan zijn dat ze u mailen over de bedrijfssituatie namens de directie met een link naar 'intranet'.

Toevoegen nieuw kopje onder voorbeelden:

Criminele investeerders in de horeca

Wordt jouw horecabedrijf ook hard geraakt door de coronacrisis? En heb jij een aanbod gekregen voor een lening of een investering? Let dan op! Criminelen investeren graag in horecazaken omdat er veel contant geld in omgaat. Zo kunnen ze hun criminele geld witwassen. Voor je het weet is jouw zaak het toneel van drugshandel of illegaal gokken.

Meer informatie in de folder.

Bij vermoeden misbruik graag melden

Vermoedt u dat u met een crimineel bedrijf contact heeft gehad, meldt u zich dan bij de politie via 0900-8844.

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?