Ken uw raadslid

U bent hier:

In deze rubriek stellen raadsleden zich voor aan de inwoners van Meierijstad. We vullen deze rubriek aan met een nieuw interview met een raadslid.

 • Abdulkadir Evlek – Lokaal Meierijstad

  Abdulkadir Evlek in het Julianapark in Veghel. “Eén van de mooiste gebieden van Meierijstad in het kader van leefbaarheid!“

  Abdulkadir Evlek uit Veghel is getrouwd en is vader van 3 kinderen. Hij kwam In 2006 in de gemeenteraad van Veghel. Namens Team Meierijstad is hij raadslid in Meierijstad. Hij typeert zichzelf als ambitieus, behulpzaam en verantwoordelijk.

 • Ad van de Crommert CDA

  Ad van de Crommert: “Door mijn nauwe betrokkenheid met alle ontwikkelingen in het buitengebied, heb ik ervoor gekozen om een foto te maken in de stal van ons melkveebedrijf.” 

  Ad van de Crommert (62) uit Veghel is getrouwd en heeft twee zonen en een dochter. Hij is namens het CDA raadslid sinds 2014, eerst in Veghel, nu in Meierijstad. Daarvoor was hij 15 jaar portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening bij de ZLTO, afdeling Veghel. “In die functie zat ik in verschillende gemeentelijke klankbordgroepen. Ik was nauw betrokken bij vele beleidsstukken die betrekking hadden op het ruimtelijk beleid en de infrastructuur. Als belangenbehartiger was er die maatschappelijke betrokkenheid en daar wilde ik wat mee.”

 • Arie de Zwart - Partij van de Arbeid

  Arie op de zaterdagmarkt in Schijndel. “Deze markt is behalve gezellig ook een plaats om mensen te ontmoeten en te spreken.”

 • Arie Smetsers - Hier

  Arie Smetsers aan de Dommel bij de Knoptoren in Sint-Oedenrode. Twee herkenningspunten in Sint-Oedenrode, de plaats waar hij is opgegroeid.

  Arie Smetsers uit Sint-Oedenrode is gehuwd en heeft twee zonen. Arie kwam in april 2018 namens Team Meierijstad in de gemeenteraad. Sinds de splitsing van Team Meierijstad maakt Arie deel uit van de fractie HIER.Voor de fusie maakte hij vanaf 2016 deel uit van de gemeenteraad van Sint-Oedenrode. “Ik nam die taak over van een zieke partijgenoot en moest me eerst inwerken. Nadat ik een tijdje in de raad zat kreeg ik er steeds meer plezier in. Het leuke is dat je op de hoogte bent van wat er gebeurt in je gemeente en dat je actief betrokken bent bij de besluitvorming. Je krijgt een beter inzicht in hoe de politiek werkt en dat er niet altijd makkelijke oplossingen zijn.”

 • Bertus van Berkel CDA

  Bertus van Berkel bij de Noordkade in Veghel

  Bertus van Berkel uit Eerde is gehuwd en heeft 4 kinderen. Hij is sinds 2010 raadslid namens het CDA. Eerst in Veghel, nu in Meierijstad. Hij wil in de politiek naar voren brengen wat er leeft in de gemeenschap. Daarvoor is hij altijd bereikbaar voor burgers, bedrijven en verenigingen. “Ik ben raadslid geworden omdat ik er van overtuigd ben dat je veel kunt doen met de signalen uit de samenleving. Ik heb daarbij voor het CDA gekozen omdat het een landelijke partij is. Mochten we iets op gemeentelijk niveau niet kunnen bereiken dan is er altijd nog de provincie of het rijk. Deel uitmaken van het hoogste politieke orgaan ervaart Bertus soms als moeilijk. “Er gaat heel veel tijd in zitten. Je moet keuzes maken als je het goed wilt doen. Gelukkig zijn wij een grote partij zodat we de taken kunnen verdelen.”

 • Betty van den Oetelaar - CDA

  De visvijver in Schijndel. Betty komt daar 3 á 4 keer in de week om de hond uit te laten. ‘Heerlijk rustig in een mooie omgeving waar je toch mensen ontmoet.’

  Betty van den Oetelaar uit Schijndel is raadslid namens het CDA. Zij is gehuwd, heeft twee kinderen en zit sinds 2006 in de gemeenteraad. Eerst in Schijndel, nu in Meierijstad. Betty is van huis uit ‘besmet geraakt’ en enthousiast gemaakt voor het raadswerk. ‘Het leuke van het raadswerk is dat je met allerlei mensen en situaties in aanraking komt. Je leert veel en dit kan je benutten om je gemeente en burgers van dienst te zijn.‘

 • Coen Hendriks CDA

  Coen in Boerdonk. “Het is nergens zo gezellig en fijn wonen als in Boerdonk. Het is een dorp waar mensen elkaar groeten, elkaar goed kennen en nog iets voor elkaar over hebben.”

  Coen Hendriks uit Boerdonk woonde ook elders maar keerde terug naar het dorp waar hij is geboren en opgegroeid. Coen is getrouwd en heeft twee dochters. Hij begon in 2010 als raadslid in Veghel. Hij zit namens het CDA in de gemeenteraad en typeert zichzelf als een betrokken en zeer ondernemend raadslid. “Ik houd van een goede discussie en veel gezelligheid.”

 • Daniëlle Aarts-Van de Loo – CDA

  Daniëlle bij de basisschool in Nijnsel, de Sint Antonius van Padua school. “Hier komt een nieuwe schoolgebouw en dit vind ik erg belangrijk voor de leefbaarheid van Nijnsel.”

 • Frank-Jan van Zutven - VVD

  Een voorbeeld van keuzes in het omgevingsrecht: een vervallen pand (Noordkade 9a) en het vestigen van een vrijmarkt (Noordkade 5)

 • Jankees Schwiebbe - CDA

  Jankees Schwiebbe bij het Ben Peterspad in Schijndel. “Een mooi fietspad waar ik graag ga wandelen en hardlopen. Ik ben graag in de natuur om te fotograferen.” 

  Jankees Schwiebbe uit Schijndel is raadslid namens het CDA. Hij is gehuwd en heeft een dochter. Hij kwam in de gemeenteraad van Schijndel in 2006. Nu zit hij in de gemeenteraad van Meierijstad. Hij typeert zichzelf als volgt: “Betrokken bij veel onderwerpen waarbij ik mijn kennis en ervaring deel om zo samen tot een goed standpunt en besluit te komen. Af en toe eigenwijs en met een eigen mening die soms anders kan zijn.“

 • Johan van Gerwen - CDA

  Johan van Gerwen over De Glazen Boerderij in Schijndel: "De Glazen Boerderij staat symbool voor een besluit dat staat voor durf en lef, iets wat je als raadslid en burger nodig hebt om iets voor elkaar te kunnen betekenen."

 • Kees van Limpt - SP

  Kees van Limpt is graag op zijn werkkamer. De plaats waar hij de stukken leest en zaken voorbereid. Een plek waar hij graag vertoeft.

 • Lambèr Gevers - HART

  Lambèr thuis. “De basis om al je (politieke) activiteiten op een goede manier uit te kunnen voeren. Maar ook noodgedwongen vanwege een knieoperatie.”

 • Laurens van Voorst – HART

  Raadsleden ontmoeten graag mensen. Dat kan op veel plekken. Laurens van Voorst  zit hier op het terras van een horecazaak in Schijndel.

 • Luc van den Tillaart - lijst blanco

  Luc van den Tillaart op het Hertog Janplein in Erp. “Dit is de centrale plek waar mensen elkaar ontmoeten. Er wordt hier veel georganiseerd voor jong en oud. Deze evenementen zijn belangrijk voor de leefbaarheid van kernen.”

  Luc van den Tillaart (21) uit Erp is sinds februari 2018 raadslid namens Lijst Blanco. Hem werd gevraagd of hij politiek actief wilde worden voor een nieuwe lokale partij. “Ik voel me betrokken bij de samenleving en vind veel onderwerpen interessant. Door het raadswerk kom je met veel verschillende onderwerpen in aanraking. Ook ontmoet je veel verschillende mensen en je komt op plekken waar je anders niet zou komen. Dat maakt het raadswerk heel afwisselend en leuk.”

 • Maarten van Bakel - CDA

  Maarten van Bakel in het centrum van Rooi. “Hier is het waar de mensen elkaar ontmoeten.”

 • Mari van der Aalsvoort - Hier

  Mari van der Aalsvoort bij de gemeentewerf in Schijndel

  De gemeentewerf in Schijndel. Voor Mari een mooi voorbeeld van samenwerking tussen particuliere organisaties en de lokale overheid (plaatsing van zonnecollectoren).

 • Marja van der Heijden - Lokaal Meierijstad

  Marja bij het klooster in Zijtaart. ‘Een prachtig gebouw, maar bovenal het middelpunt van Zijtaart. Alle voorzieningen onder één dak voor jong en oud. Hier komt iedereen samen.’

  Marja van der Heijden-Peters uit Zijtaart is getrouwd en heeft drie kinderen. In 2014 kwam zij in de gemeenteraad van Veghel. Zij zit namens Team Meierijstad in de gemeenteraad en typeert zichzelf als ambitieus. ‘Ik kan goed luisteren en voel me verantwoordelijk. Het is leuk als je veel informatie krijgt over thema’s die belangrijk zijn voor iedereen en daarna over deze thema’s mede kunt beslissen.’

 • Marischka Klotz - Hier

  Marischka Klotz voor basisschool De Heijcant in Schijndel

  ‘Jeugd heeft de toekomst’ en daarom heeft Marischka gekozen voor deze plek: ‘Zowel basisschool als voortgezet onderwijs komen hier in Schijndel iedere dag voorbij. De besluiten die we als raad nemen hebben impact op hun toekomst en dat moeten we daarom gedegen en duurzaam doen!’

 • Marrik van Rozendaal – D66

  Marrik bij ‘t Talent’ in Schijndel. ‘Een bijzondere gewone school. Mooi dat die nog bestaat en de schaalvergroting die uit Den Haag werd opgelegd heeft overleefd.’

 • Mirjam van Esch – Hart

  Het Eldecollege aan de Putsteeg in Schijndel. Daar begon voor Mirjam in 1976 op het Skinlecollege de interesse voor politiek en de maatschappij.

 • Nick de Laat – VVD

  Als kind kwam Nick de Laat vaak in park Kienehoef in Sint-Oedenrode.  “Het is mooi om te zien dat het park weer een impuls heeft gekregen, o.a. met nieuwe horeca.”

 • Pascal Timmers Lokaal Meierijstad

  Pascal Timmers in de kloostertuin in Boerdonk. “Een parel in Meierijstad”.

  Pascal Timmers van LOKAAL Meierijstad woont, samen met zijn partner en hun drie kinderen, in Boerdonk. Pascal is sinds maart 2014 lid van de gemeenteraad. Eerst in Veghel, nu in Meierijstad. Zijn specialisme ligt op het gebied van planning & control, gemeentefinanciën, bedrijfsvoering en bestuurszaken. Hij typeert zichzelf als luisterend en beschouwend.

 • Peter Verbraak - Hier

  Peter Verbraak op de weekmarkt in Veghel. “Mensen maken de samenleving.”  

  Peter Verbraak uit Sint-Oedenrode van de fractie HIER, woont in Sint-Oedenrode, is getrouwd en vader van 4 kinderen. Peter zat voorheen in de gemeenteraad van Sint-Oedenrode. Hij kijkt positief naar de fusie per 1 januari 2017 met Schijndel en Veghel. Peter: "We hebben nu 13 mooie kernen en een pracht gemeente. De fusie is hoofdzakelijk winst." Peter is al decennia professioneel en vrijwillig betrokken bij zorg, wonen en welzijn. Zo is hij bijvoorbeeld ambassadeur 'dementie vriendelijke gemeente'. Peter: “Ik wil meedenken en bijdragen aan onze gemeenschap. Mijn vertrekpunten zijn: iedereen moet de kans krijgen om mee te doen, in de samenleving, in het economisch verkeer, op de arbeidsmarkt. enz.. En iedereen heeft recht op een fatsoenlijk dak boven het hoofd, op de kans zich te ontwikkelen, om zijn stem te laten horen enz..” Daar gaat Peter voor. Peter: “Daarnaast is het de kunst om goed om te gaan met verschillen tussen mensen en met de grote veranderingen van deze tijd. Denk aan de transitie sociaal domein en de energietransitie.”

 • Rien Verhagen - CDA

  Rien Verhagen bij het Hooibeemdenpad in Nijnsel. “Een prachtig uitzicht over de Dommel en de Dommelbeemden. Je kunt er ongestoord wandelen en genieten van de mooie natuur die Nijnsel rijk is.”

  Rien Verhagen uit Nijnsel is getrouwd, vader van 3 kinderen en opa van 5 kleinkinderen. Namens het CDA kwam hij in 2010 in de gemeenteraad. Eerst in Sint-Oedenrode, nu in Meierijstad. Rien typeert zichzelf als een samenwerkende verbinder die openstaat voor kritische opmerkingen en deze meeneemt in de besluitvorming. Iemand die voor iedereen een luisterend oor heeft.

 • Ruud Merks – SP

  Ruud Merks bij de Sint Antoniusmolen in Eerde. Aan dit dorp heeft Ruud mooie jeugdherinneringen.

 • Thijs van Zutphen – Lijst Blanco

  Thijs van Zutphen op het sportpark bij VV Nijnsel, de sportvereniging waar hij sinds zijn vierde jaar lid van is. “Sportverenigingen zijn van onmisbare waarde voor iedere kern. Zij zorgen er voor dat een gemeenschap een gemeenschap blijft. Daar moeten we trots op zijn.”

 • Tonnie Wouters - SP

  Tonnie bij de hop-est op het terrein van de ‘Schaapskooi’ in Wijbosch bij de maquette van haar overleden man Ger Wouters, SP’er van het eerste uur.  

 • Wern van Asseldonk – Lokaal Meierijstad

  Wern op het Molenpark in Erp. “Deze plek staat symbool wat er met vrijwilligerswerk in een kleinere kern bereikt kan worden. Handen uit de mouwen, praktische invulling geven aan mooie ontwikkelingen en vrijwilligers koesteren.”

 • Wilma Wagenaars - VVD

  Wilma Wagenaars op de markt in Rooi. “Ik kom hier graag, het blijft een bruisend punt.”

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?