Nick de Laat – VVD

U bent hier:
Nick de Laat vaak in park Kienehoef in Sint-Oedenrode

Als kind kwam Nick de Laat vaak in park Kienehoef in Sint-Oedenrode.  “Het is mooi om te zien dat het park weer een impuls heeft gekregen, o.a. met nieuwe horeca.”

Nick de Laat is sinds 2014 raadslid voor de VVD. Hij woont samen in Sint-Oedenrode en typeert zichzelf als evenwichtig, pragmatisch, realistisch en liberaal. “Ik geloof heel erg in de kracht van de samenleving als geheel zonder dat de gemeente daarin overal de leidende rol moet hebben.”

Nick heeft een goede reden om zich met politiek bezig te houden. “Ik heb een mening over maatschappelijke vraagstukken. Als je daar iets mee wil doen, dan moet je actief worden. De besluitvorming, maar vooral het wegen van de (soms tegenstrijdige) belangen voordat je een standpunt inneemt, is het leukste.”

Integer

Het raadslidmaatschap is voor Nick een serieuze verantwoordelijkheid. “Je investeert er veel tijd in. Je kunt het echter niet iedereen naar de zin maken. Het is belangrijk dat je kunt uitleggen waarom je een keuze maakt. Je moet dat zo doen dat anderen het begrijpen. Daarbij wil ik mezelf in de spiegel aan kunnen kijken. Ik heb een hekel aan politici die continu van standpunt veranderen. Dan ben je niet meer te volgen.”.

Volksvertegenwoordiger

De rol van volksvertegenwoordiger vindt hij één van de mooiste rollen als raadslid. “Het inbrengen van zorgen of ideeën in de besluitvorming geeft een goed gevoel. Als we daar recht aan doen, doen we goed werk. Helaas zie je in de raad soms ook profileringsdrang om het eigen gelijk te halen. Het gaat echter om Meierijstad als geheel.”

Nick hoopt te bereiken dat de fusie écht dingen oplevert. “Daarvoor moeten we over de schaduw van de drie oude gemeenten heen stappen. Als raadsleden moeten we daarin voorop gaan en het goede voorbeeld geven. Langzaam krijgen we steeds meer een eigen identiteit en vergadercultuur. Het kost simpelweg tijd om een eenheid te worden.”

Tot slot

Nick vindt het van belang dat mensen weten waar hij voor staat, ook al zijn ze het niet eens met de inhoud. “Dan heb ik het als raadslid goed gedaan”.

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?